2017-01-09 530 浏览
同肥仔睇完戏都已经成8点,问佢想食咩佢又话唔知,咁我地就坐车返左上水先,返到去都夜,最终又去左酒楼食少少算数~入到去坐低后就见到酒楼推出宵夜先有得食既韩式部队锅,心谂真系几得意,明明系中菜餐厅又何解会有韩国食物,系好奇心下就叫左个试试侍应送来后同张菜牌上既相一模一样!个锅入面有虾蟹、午餐肉、肠仔、墨鱼、年糕、青口同菜等,份量都好足,虽然同韩国既部队锅系有D出入,不过我就更钟意呢个改良版本讲吓海鲜先,食落味道鲜甜多汁,肉质爽弹,很是美味,而午餐肉更是怀旧的大大罐个种既午餐肉,好有口感之余更带有浓香的猪肉味,一个字,而汤汁就是韩国个种微辣中带点微甜的泡菜味,很是野味,加埋海鲜一齐食真系好夹,另外跟锅仲送一碟肥牛,整体都算OK抵食!
部队锅
2016-12-29