今次想讲既呢间日本料理店系之前有位朋友因为见工成功咗而请咗我同另一个朋友食😆💙亦都已经系较早前既事喇~🙈好多谢佢咁豪气请咗我食呢餐🤣!3个人黎计其实都叫咗唔少野🙈-🌸鳗鱼炒饭$98:呢个炒饭实在好食😳!饭炒到好干身饭粒都好爽,食得出系有镬气既炒饭👍~调味方面饭系落咗日式烧汁同少少芝麻,同作为配料既鳗鱼,红萝卜同葱粒好匹配,微微甜味又带啲香气咁😆💙。我放佢系第一张因为我都钟意食呢碟🤣🤣!-🌸三文鱼富士山$88:卖相呈现迷你版富士山好搞笑🤣~成件野其实系几栋青瓜被一堆三文鱼同蟹子遮盖住,全个富士山温度系冻既🤣!入面青瓜清新爽脆,外面三文鱼系薄切,加少少沙津酱咁。其实我觉得比较一般,虽然餐牌写系人气之选但食个阵觉得啲野group埋咁食唔太match。除非好想试如果唔系可以唔叫~🤣-🌸铁板牛油焗带子$68:完全不能抵抗CP值MAX.既带子😝❤❤!呢个真系好好食!呢碟一上枱已经见到啲带子被铁板煎到热到弹下弹下咁跳😆,被铁板烧到两边都金黄色仲要挂住浓香牛油味既带子加埋炸蒜真系香到格离枱都闻到😳❤!带子肉本来都好鲜甜👍👍,可惜得6粒咋,每人食2粒就无😭超唔够喉😫😫!下次一定要encore😭!-🌸寿司
今次想讲既呢间日本料理店
系之前有位朋友因为见工成功咗而请咗我同另一个朋友食😆💙
亦都已经系较早前既事喇~🙈
好多谢佢咁豪气请咗我食呢餐🤣!
3个人黎计其实都叫咗唔少野🙈

🌸鳗鱼炒饭$98:

🌸三文鱼富士山$88:

🌸铁板牛油焗带子$68:

🌸寿司盛7贯-铁火卷3件$128:
呢个寿司都ok既😝~刺身主要系吞拿鱼,油甘鱼,甜虾同三文鱼,都鲜嫩但都系唔够冻唔够肥美🤣(咁可能价钱有影响?🤣) 刺身下面啲饭唔系痴埋哂一旧死死实实个种,但夹起唔易散开👍食完都系觉得还好无乜惊喜,不过由我试完啲野食,我谂可能呢度系熟食好食过寿司刺身🧐。又系可叫可不叫既选择~!

🌸极上四色刺身丼$98:
呢个其实都几好食😳👍!首先呢碗既刺身,有三文鱼,甜虾,吞拿鱼同带子,都系新鲜过上面寿司同富士山个2款❤,仲有都系肥美啲👍。要重点提一提个鱼汤(其实佢系比你当茶渍饭咁食😝),哇!汤劲清一滴油都无咁济,仲要飘出好香好浓郁既鱼味,一饮完就中毒咁不能自拔,我直接当佢系汤咁饮😳,嗅觉同味觉都超满足喔😳❤❤!

🌸韩酱八爪鱼粒沙律$88:
系用充满泡菜风味既韩式辣椒酱整既沙律🌶!辣味轻而重,食第一二啖都ok,食到第五啖我就同佢saygoodbye🤣🤣🙈~太辣了🌶!试咗啲八爪鱼粒,几爽几弹牙👍,数量都ok,而整体份量沙律黎讲都唔少,想食下刺激野可以叫一叫🤣。
-💙
食完埋单加埋一其实一啲都唔平,不过间唔中豪气食下都好开心既😝😝~!
极上四色刺身丼
鳗鱼炒饭