2014-03-08 1888 浏览
旺角好多平野食,风月堂$88 ge lunch set 算几贵。不过地方大,坐得舒舒服服,窗外阳光射入黎,墙上书架放左唔同种类既书,加添一份悠闲,比多少少都值得既。除左环境,lunch set都丰富。有暖暖地既餐包,可以拣汤或者沙律,main,野饮同 waffle 配雪糕。沙律几新鲜,菜好爽脆,加埋柚子好清新,少少芒果带d甜味,a good start。黑松露菠菜意粉配煎三文鱼,几好食 之前黎叫左石头饭,只系好差既炒饭用石锅载住,对li到既main dish 有所保留,但今次拣啱啦。好香松露味,个汁好rich,意粉煮到啱啱al dente。三文鱼除左个面落得太多盐好咸之外都可以。几欣赏li到柠茶奶茶成壶上,卖相靓之余可以斟到几杯。最后系waffle,雪糕可以拣豆腐,芝麻,士多啤梨,菠萝,朱古力,云尼拿,都唔少味拣。芝麻味比较淡,芝麻味唔出,豆腐清清地几好食。waffle外层唔够脆。cafe感觉,多人都唔会赶人走,唔错。

黑松露菠菜意粉配煎三文鱼,几好食

cafe感觉,多人都唔会赶人走,唔错。
  • 黑松露菠菜意粉配煎三文鱼