2022-09-08
又一间四川风味嘅串烧店😝款式由海鲜到蔬菜都唔少 落咗辣粉、孜然粉几惹味 辣度可自选 唔够喉仲可以点埋份汤粉 最尾like埋fb+👍仲可以有免费甜品四川冻冰粉食😚埋个靓尾! 🍢👉椒盐鱿鱼须呢份系最满意嘅小食!炸得非常好 唔会话炸粉皮同鱿鱼须分离哂 分开哂几小块嘅size入口刚刚好!调味适中又唔会过咸 。。。🦔蒜蓉粉丝烧大圣子几鲜!一啲都唔腥 唔差的 一份圣子大份到我以为系两件 系粉丝干身咗啲。。。🦔👉司华力肠脆皮司华力肠合乎预期的好食!落埋辣粉𠮶啲再升华咗 。。。🦔👉栗米烧得好靓🤤唔会过干 每粒仔系平均的烟熏黑 闻落好香 但食落唔系真系咁重牛油味🤭啫系健康啰 几大条下 分开咗两条同frd子一人一半刚好。。。🦔👉韮菜虽然样貌同我预期嘅有点落差 但爽口又不失蔬菜嘅juicy 一啲渣都无👍。。。🦔👉脆香鲜鸡皮炸得几干爽的可口 一串份量都唔少!。。。🦔👉日式芝士年糕唔知大家钟唔钟意呢款质感 由外到内整体较软 芝士味颇流质的但未到瀑布嘅程度 食落唔太漏。。。🦔👉安格斯牛仔骨3大块都烧得几靓 调味都唔差 但肉质真系有啲un😅食得有点儿艰巨🍜👉C餐 6款配菜 + 粉/菜 1款大家可以试试点佢嘅原只蹄花
🍢
👉椒盐鱿鱼须
蒜蓉粉丝烧大圣子
👉司华力肠
脆皮司华力肠合乎预期的好食!落埋辣粉𠮶啲再升华咗
👉栗米
👉韮菜
👉脆香鲜鸡皮
炸得几干爽的可口 一串份量都唔少!
👉日式芝士年糕
👉安格斯牛仔骨
🍜
👉C餐 6款配菜 + 粉/菜 1款
大家可以试试点佢嘅原只蹄花做配菜😉𠮶日嘅蚬肉几鲜 几饱满 鱿鱼爽口易咬 鲩鱼片薄而爽 无乜骨几好 但唔好咁高期望系鱼市场𠮶种新鲜 小妹呢啲淀粉人果然系要食啖面先心息🤣点咗嘅蕃薯粉较幼身 多点烟韧会更好 系唔知同土豆粉嘅分别 其他无乜特别🤓
🍧
👉四川冻冰粉
透明啲果冻几滑口 加埋黑糖汁点缀吓几啱做饭后甜品 仲有唔少花生碎、提子干粒、山楂粒 几清新嘅感觉