2019-10-27
💛近期梗系去扫黄啦,今日介绍一间尖沙咀嘅串烧店,连个名都串过人,佢就系串酒里🤣🤣,不过香港人嘅理念系串唔走嘅,梗系要惩罚下佢啦😉一入店已经见到好多非常本土嘅装饰,而重点梗系佢嘅啤酒啦😂😂(一入门口就见到成排 「吊」(为免被ban, 原字请睇图😆) 好难唔吸睛XDD,上面仲有777,实在太正🤫)🤭留意返港产粗口手工啤有齐哂「吊」「9」「L」「7」「西」,代表唔同味道(为免被ban, 原字请睇图😆),想集齐一套就要约一班人黎啦,我地两个就叫左「7」过下瘾😆😆黎到食物,选择真系唔少,不过重点一提系烧牛舌同烧鳗鱼都真系好正,牛舌厚切够哂咬口,仲要烧到岩岩好非常弹牙,调味适中,真心推介👍🏻👍🏻鳗鱼蒲烧汁味道突出,份量仲要大大条,肉质鲜嫩够哂新鲜,一定要试😍😍🍆另外佢地嘅烧茄子蒜味十足,仲有日式木鱼系面够哂香。🐷猪仔脾就抵食夹大件,仲要惹味得黎肉质松软,非常唔错😋炸物方面,鸡软骨都好出色,炸到松脆味道又咸淡适中。不过真系太多选择不能尽录,由其系海鲜都有好多,不过我地两个就真系食唔落啦🤣唯有下次再战😎总括黎讲串烧价钱合理味道唔错,啤酒价钱略贵,但系包装都值回票价,绝对系值得支持嘅本土小店💪🏻💪🏻