2024-01-09 11 浏览
跟朋友凑喺「川味王」试吓佢哋嘅串烧🍢,真系一个满足嘅体验!首推佢哋嘅猪颈肉,肉味香浓,质感嫩滑,啖啖肉真系过瘾。再点嘅鸡泡鱼干,烟烟韧韧嘅口感,沙律酱一抹,清新之余又带啲创意,新鲜感十足!鸡肉肠真系劲出彩,咸香中带弹牙,涂咗点味粉嘅鸡肉肠味道马上提升,够哂味!劲正!👍🏻薄切牛舌呢个,真系要赞下,孜然味香浓扑鼻,薄薄一片嘅牛舌一啖嘴,舌尖即刻感受到肉质嘅弹性仲有香味,完美搭配!再嚟说说个烟鸭胸肉,串上两块肉质鲜嫩,轻轻烟熏嘅风味,令我停唔到口!而个煮蚬,味道虽然因为啤酒代替咗清酒少咗啲日式风韵,但个啤酒香气都几有新意,食落去亦都过瘾;虽然有啲蚬含沙,但份量足,仲算值得尝试。全部嚟讲,「川味王」嘅串烧多样选择,食客可以自己配搭,满足自己嘅口味喜好。综合下黎,呢度嘅食物标准算系令人满意,下次同朋友仲想再嚟试其他款式!🎉🤤🥢