2018-05-30 808 浏览
晚上开源道一带嘅工厂大厦,真系越夜越精彩,钓虾🦐场、室内赛车🏎️场、band🎸房⋯等等,数之不尽,当然楼上食肆🍽就更加多,因为楼上舖租金比较平,相对控制成本比较容易,加上网络世界发达,好嘢自然会有人传开去,今晚就去左朋友推荐嘅呢间串烧吧来到都差不多九点钟,客人都唔少,环境气氛唔错,大部分似熟客多,我地坐左一个靠墙卡位先点几款串烧,菠萝🍍、墨鱼🦑香肠和店员推介的白鳝,大概落单5分钟左右已经烧好,舒舒服服叹住冷气,有人烧好比你,确系几爽串烧之中,菠萝系我至爱,烧完嘅菠萝,特别甜,又多汁,兼佢呢度嘅菠萝切得特别厚,咬落去,啲汁流哂出来,自自然然就要昂高个头,场面都几搞笑墨汁墨鱼肠⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️记得上次系一间台湾烧肉店食过,已经非常钟意,估唔到呢间楼上舖都有得食,信我,绝对好味烧白鳝串⭐️⭐️⭐️⭐️大大块白鳝肉,切开用竹子穿起,厚薄均匀,受火时更易掌握,入口香而嫰滑,沾上一点海盐更能提升层次感厚切牛舌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️啖啖肉,食到啫啫声,够厚,食落好满足烧大蚬⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️绝对新鲜,烧完仲有海水味,完全唔需要任何调味,我只需要做一样野,就系同朋友斗快抢食盐烧鸡中翼⭐️⭐️⭐️⭐️又系烧鸡翼,我当然钟意食,如果同我去埋骨就更好

烧菠萝

墨汁墨鱼肠

墨汁墨鱼肠⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
烧白鳝串

烧白鳝串⭐️⭐️⭐️⭐️
厚切牛舌

厚切牛舌⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
啖啖肉,食到啫啫声,够厚,食落好满足
烧大蚬

烧大蚬⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
盐烧鸡中翼

盐烧鸡中翼⭐️⭐️⭐️⭐️
又系烧鸡翼,我当然钟意食,如果同我去埋骨就更好
茄子

可以加D柠檬汁,特别醒神,茄子🍆,又点可以错过呢
烟肉芝士大蘑菇

烟肉芝士大蘑菇⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
咪睇小呢只大蘑菇,非常Juice,配上芝士烟肉,烧完之后热辣辣,要用刀叉切开,正,绝对估唔到好味得咁紧要
烧蒜蓉包
冷乌冬

最后梗系要食啲饱肚野,蒜蓉包加冷乌冬,我真系觉得自己order得好好,尤其是个冷面,食落口凉浸浸,滑嘟嘟,加左啲淡淡地嘅酱油作调味,葱花同Wasabi,就按个人喜好添加

埋单人均消费200元左右,环境舒适,气氛好,果然好介绍
2018-05-29
$200 (宵夜)
烧菠萝
墨汁墨鱼肠