2023-12-15
同朋友行街行到攰 系附近揾到间狐狸食堂 @kitsune_tst 就决定入去试一试🦊餐厅日式居酒屋设计 店铺以简约木系装修 听住节奏轻快既日文歌 一入到有置身于日本居酒屋既感觉🏮餐单有多款串烧选择 而且即叫即烧 新鲜好味价钱合理而且份量多 食物都好有创意同特色四式串烧猪肉卷 🍖酱烧年糕猪腩卷 猪肉油香加年糕 闻落已经好香 年糕口感烟烟韧韧 热食就非常好烧野菜猪腩卷 用猪肉包住生菜 菜汁意外地多 食落去清淡啲 唔会腻🍎烧苹果玉桂猪腩卷 苹果仲留有爽脆同清甜既口感 苹果肉桂酱汁甜甜地又唔会有好浓既肉桂粉味 令我呢个唔中意食肉桂味既人都会中意 大赞!🥓烧烟肉番茄卷 蕃茄仔会爆汁 烟肉好香又唔会好焦整体黎讲每一件都好有惊喜 件件食到猪油香 又大件 食得好满足四味鸡肉棒 🍗酱烧免治鸡肉棒 酱油捞蛋浆 有啲似寿喜烧鸡肉棒🍗芝士免治鸡肉棒 鸡肉棒上面铺满芝士 又有鸡香味又有芝士香味🍗明太子免治鸡肉棒 明太子沙律酱咸咸地 同鸡肉好夹🍗柠檬盐免治鸡肉棒 柠檬既酸味再加上盐既咸味 令鸡味更有层次感每一支鸡肉棒都啖啖肉 而鸡肉鲜嫩又多汁 四串都各有特色🍖山椒烧牛柳 牛肉好嫩 闻落又有葱花香又有肉香 而且肉汁
餐厅日式居酒屋设计 店铺以简约木系装修
🍗酱烧免治鸡肉棒 酱油捞蛋浆 有啲似寿喜烧鸡肉棒
🍗明太子免治鸡肉棒 明太子沙律酱咸咸地 同鸡肉好夹
每一支鸡肉棒都啖啖肉 而鸡肉鲜嫩又多汁 四串都各有特色
🍖山椒烧牛柳 牛肉好嫩 闻落又有葱花香又有肉香 而且肉汁多
🍥牛油烧北海道贝柱 带子唔系个啲将一粒带仔片开两份个种 真系原粒大大粒上 而且带子鲜味重
🐟蒲烧鳗鱼 鳗鱼既肉质好鲜嫩 鱼油既香味配经典既鳗鱼汁 入面又唔会细骨 唔怕吉到牙肉 食得好放心
🍤吉列天妇罗虾 炸粉皮岩岩好 唔会好厚 就算摆左一阵皮都系脆 肉都系嫩身多汁 唔会因为摆耐左而干
🍗炸鸡软骨 一上枱个下见到份量咁多 即刻觉得好抵 而且每一粒都大大粒又炸得好脆 好值得食!
🐟狐狸烧鲭鱼 鲭鱼烧得好香 鱼油味好出 肉质结实 皮亦都煎到脆卜卜 另外点啲自家制酱汁 酸酸地会更加开胃
🍑白桃汁 仲有粒粒桃肉 唔系化学桃汁 好清甜 可以解腻