2024-09-17 213 浏览
今日临近中秋,专登约左几个朋友出黎聚下旧,再派下月饼甘,约左系观塘工厂区,揾左间比较有人气既日式串烧店。装修大地色调,感觉好舒服。餐厅原来有提供多国菜色,当然仲有日式料理。日式味噌卡邦尼意粉因为落左味噌既缘故,比平时既卡邦尼意粉更浓滑,更多左阵豆香味!烟肉少少咸香加上creamy 既酱汁,做得唔错。意粉系我中意既al dente! 非常挂汁,好味!日式荞麦面 配 唐扬炸鸡荞麦面既份量唔算好大,但胜在口感弹牙,煮得几好。炸鸡好脆!入面仲好嫩滑有少少汁水。ov个系清新加香脆既组合,唔错!金菇肥牛卷串 同 盐烧多春鱼 4条 之后我地都试左佢唔同既烧物,金菇肥牛卷只汁我几中意,甜甜地既烧汁味但又唔会好腻。多春鱼烧得恰到好处,外皮脆脆地而肉质依然鲜嫩。整体而言出品唔错,价钱都唔系贵,可以再黎👍

日式味噌卡邦尼意粉

日式荞麦面 配 唐扬炸鸡

金菇肥牛卷串 同 盐烧多春鱼 4条

整体而言出品唔错,价钱都唔系贵,可以再黎👍