2022-09-09
串点位于长沙湾嘅一间小店,门口好得意,好似一个仓库咁,望落好隐蔽。入到去即刻吓亲,因为无咩烟味,完全唔觉得辛苦☺️。另外店内嘅装修好有返到屋企嘅感觉,因为家私、餐具全部都系露营嘅装备。装修都系以木为主,所以好舒服,同埋好啱一大班朋友一齐嚟吹水食嘢😝嘢食方面我同朋友分别叫咗两个set,有两款主食四款串烧☺️先嚟两个头盘,龙虾沙律同鸡皮饺子。龙虾沙律食得出个鲜味,好味。另外大推鸡皮饺子,一咬落去就爆汁,鸡皮食落去又唔会有油腻感,好正😜沙嗲鸡肉串冬阴功鸡肉串脆骨鸡肉丸子串大葱鸡肉串串烧就叫咗上面喱啲,其实每一款啲鸡肉都做到好嫩滑,最出色我会拣脆骨鸡肉串,啲调味好出色好好味😝厚切餐肉蛋麻辣捞一丁餐肉有成2cm厚,口感一洗,配埋一丁无得输😜窝蛋和牛舌芯石锅饭蛋用日本蛋,攞嚟捞饭一流,牛舌好冧,做到细细块,连埋饭食一羹过啱啱好🤤👍🏻
嘢食方面我同朋友分别叫咗两个set,有两款主食四款串烧☺️
沙嗲鸡肉串
冬阴功鸡肉串