🐷📌 #猪西食湾仔 #猪西食铜锣湾.好耐之前介绍过铜锣湾湾仔嘅呢间劲出色串烧店(小编觉得偏向近湾仔)佢哋嘅串烧一向都几好食同埋啤酒经常有优惠 成班人一齐嚟啤啤佢就最正啦😙😙佢哋最近出咗一人火锅🥰😆用料都几唔错 亦都系相当丰富😗☺️一共有四款🍲韩式泡菜豆腐牛肉锅🍲🍲人气日本寿喜烧锅🍲🍲花胶鱼翅豆乳鸡汤美人锅🍲🍲台湾麻辣鸭血豚肉锅🍲小编觉得个寿喜烧锅几好食 因为个汤底够晒鲜甜 酱油味真系永远都咁好食😌😌而且啲配料都唔少 大家如果觉得唔够嘅话仲可以额外加架!仲有个花胶美人锅都唔错 花胶都真系几厚身 鸡肉亦都好嫩滑 鸡肉嘅份量亦都系非常之多 成个锅感觉骨胶原满满佢哋嘅一人火锅包埋一份乌冬 每人一份都真系唔惹少 成个乌冬系非常吸汤汁😛😜😚仲有当然唔少得佢哋嘅串烧😛小编最钟意佢嘅烧鳗鱼 鳗鱼嘅口感够晒滑 亦都但有一点点嘅弹性仲有佢哋嘅黑松露烧腐皮温泉玉子都真系几特别 里面嘅蛋液同黑松露好夹 一口开成口都系汁😗当然唔少得食串烧必定要食嘅烧猪颈肉、烧金菇肥牛卷、香蒜葱油烧烤豚五花腩 呢啲款式食串烧点可以唔食肉㗎呢😝几款嘅肉都唔错 唔会干争争尤其是系啲烧猪颈肉😛金菇肥牛卷亦都系好Juicy汁烧壳饲一口牛
🐷📌 #猪西食湾仔 #猪西食铜锣湾
🍲韩式泡菜豆腐牛肉锅🍲
🍲人气日本寿喜烧锅🍲
🍲花胶鱼翅豆乳鸡汤美人锅🍲
🍲台湾麻辣鸭血豚肉锅🍲

而且啲配料都唔少 大家如果觉得唔够嘅话仲可以额外加架!

仲有当然唔少得佢哋嘅串烧😛

因为小编觉得饮啤酒 一定要配吓呢啲小食
鸡泡鱼干够晒大块 慢慢食都仲得

最后系一定一定要讲吓佢哋嘅甜品烧雪糕窝夫😙😙
其实一开始对于呢个甜品冇乜特别大期望因为觉得都系𠮶啲味
甚至开头喺度谂会唔会系啲普通嘅窝夫求其夹咗少少雪糕?

原来唔系咁简单 首先里面面嘅雪糕味道真系唔错 士多啤梨味雪糕 🍦 甚至里面有啲啫喱啫 所以成个口感系提升咗
仲有个窝夫口感好烟靭 外面系烧过嘅 热热地 搭配里面冰冷嘅雪糕 🍦
川烧 串烧·酒场
📍香港铜锣湾骆克道399号地下
#吃货日常 #香港 #美食 #hkfoodie #湾仔 #铜锣湾 #酒 #串烧 #酒吧