终于去咗呢间食烧烤一定不能错过嘅好地方「烧烤堂」. 餐厅近年逆市周围大展拳脚开咗唔少分店,铜锣湾分店地点就脚环境更舒适,重点系价钱贴地仲有sapporo生啤$48买一送一,CP值极高几百蚊已经食到揽住个肚走. 两页纸嘅Menu都好丰富都差不多应有尽有好够食,惊选择困难嘅话餐厅仲好贴心俾埋十大推介十大人气产品等标示,而且会标明日韩川疆港式烧法任君选择. 平靓正有气氛难怪平日夜晚都坐无虚设. 我哋total叫咗16样嘢食饮埋酒人均$400. 店员姐姐好友善,见我哋第一次嚟特登推介人气产品同埋新产品俾我哋. 试咗呢三款新品真系超钟意. ⭐️盐烧马友💯✅原条马友送上香喷喷. 外皮超香薄脆,鱼肉嫩滑入口溶化,仲有鱼油满溢,连唔食鱼嘅人都觉得好食. 特制酱汁系黄豆酱同潮州辣酱,混合食好配合更加提升鱼肉鲜味. ⭐️手切新鲜牛胸爽💡呢个部位好少食,原来系牛心脏隔离嘅脂肪膜,难怪零舍充满骨胶原. 咬落好爽脆肥美质感似炸脆咗嘅牛油. 真系几特别冇介绍错. ⭐️盐烧三黄鸡腿肉肉多又唔肥肉质结实好有嚼劲. ⭐️盐烧原块鸡皮果然系名物,咁大块鸡皮食都系第一次,真系好抢眼啱晒打卡. 吹到好似食薯片咁,食落唔会觉得有完全冇

⭐️盐烧马友💯✅

⭐️手切新鲜牛胸爽💡

⭐️盐烧三黄鸡腿肉
肉多又唔肥肉质结实好有嚼劲.

⭐️盐烧原块鸡皮
果然系名物,咁大块鸡皮食都系第一次,真系好抢眼啱晒打卡. 吹到好似食薯片咁,食落唔会觉得有完全冇负担感.

⭐️厚切盐烧牛舌拖罗
质地厚实比平时烧牛舌更Juicy油香更饱满.

⭐️汁烧免治鸡肉棒(附月见)
鸡肉软腍加咗鸡软骨增加口感,配埋月见汁食落更滑溜. 视觉效果更佳,打卡一流.

⭐️猪羊类
孜然豚肉韭菜花卷配搭超夹,韭菜控必点.
秘制烧羊架香而不毡,美中不足羊肉种类
只有呢一种如果有羊肉串更加好.
福冈味噌松阪猪,甜甜地质感似猪颈肉.

⭐️甲壳类海鲜
点左蒜蓉烧广岛蚝、烧日本活北寄贝、榄角蒜蓉粉丝烧蛏子. 海鲜类新鲜好味调味出色,比较少见嘅烧北寄贝味美鲜甜.

⭐️蔬菜及其他类
川烧茄子烧法特别可以一试,不过个人更钟情传统蒜蓉烧法. 尖椒皮蛋豆皮有惊喜.
日本芝士年糕表面香口入口烟韧,沾上炼奶别有风味.

想食串烧喺呢个地方绝对系首选. 平靓正,荷包冇负担之选.

• 盐烧马友
  • 手切新鲜牛胸爽
  • 盐烧原块鸡皮
  • 汁烧免治鸡肉棒(附月见)