2018-06-30 421 浏览
观塘工业区越夜越热閙,要揾食好容易,餐厅多,再加上选择的种类够多,想食乜都有,今次收工来到骆驼漆大厦揾食,呢度有好多cafe,各种中西餐厅,最后揾左间食串烧的餐厅,可以慢慢食同埋倾下计餐厅坐位都几多,半开放式厨房,但餐厅内完全无油烟味,坐得好舒适烧韮菜,烧得啱啱好,韮菜无被烧干,上面洒上孜然粉同辣椒粉,所以食落少少辣,十分惹味烧鱼皮饺,外皮烧到脆卜卜,但咬落去中间仍然烟韧,估唔到平时用来打边炉,变左烧烤都一样咁好食,另外要左条辣肉肠,一样外面脆,几香口,食完感觉有啲似台式肠烧牛舌,厚切来烧,肉汁仍然丰富,再加上肉质好嫩滑,加上系我的至爱,好正盐烧鸡翼,味道有少少咸,加少少柠檬汁更加香口,同埋烧得啱啱好,鸡翼中间熟透,完全睇到师傅烧烤功力出色烧大磨菇,成晚我最钟意的烧物,磨菇中间酿满芝士同埋烟肉碎,磨菇系烧到完全熟透,仍然多汁,配合埋烟肉芝士,变得非常夹的味道最后食左成晚肉,食番个烧菠萝,可以用来平衡一下,烧过的菠萝真系甜左啲,可以减轻一下油腻感最值得一赞系上菜的速度,每样食物都系即叫即烧,食完一碟接著另一碟就到