2022-06-04
今日大埔一日游,先去发哥常出现嘅大埔街市食嘢(好可惜系撞唔到发哥嘅,之后再踏单车入大美督行新沙滩玩到天黑再出返大埔中心晚餐,呢间餐厅比较低调,开喺内街,但食物质数真系唔系讲笑。将入选再到大埔会回头嘅日本餐厅❤️HERO串烧拼盘有翠玉瓜/香菇鸡翼/五花腩/大虾同菠萝香菇菠萝同埋翠玉瓜烧完唔干身咬落仲好juicy 大虾爽口唔会干争争同埋霉系赞嘅五花腩咬落唔太肥而且非常爽口,鸡翼细心将只鸡翼切开咗可以唔驶食到呢咁hea蛋黄酱免治鸡肉棒 $38 - 浓浓蛋黄酱香,中间免治鸡肉沟埋软骨,食落有咬口京葱吞拿鱼腩卷$98 - 一般顶层都配吞拿鱼碎/蟹籽,依度竟然配鱼子鱼籽新鲜咬落唔腥,配吞拿鱼腩中和返鱼腩油腻感。粉红西油流打$28 - 饮落口满满西柚味,配上梳打水减低甜度,而且仲要系粉红色用嚟呃like一流。价钱唔贵,味道出色。如我开头所讲会回头嘅日本餐厅。
价钱唔贵,味道出色。如我开头所讲会回头嘅日本餐厅。