2019-02-15 790 浏览
情人节男朋友book左黎呢度食,由于系有诚意所以好早订就坐宽敞卡位🌚原本去到见到有 bar seat 都话想坐,但见到油烟偏多(始终烧串烧嘛),所以都系坐返舒服卡位。坐好就人上茶同芝麻酱,佢话芝麻酱我望下又唔似平时嘅,一问之下原来系似香港XO酱咁,有鱼仔干,芝麻,蒜,麻油等制成,唔辣但好香口,配串烧或其他食物食都OK。我就咁试下,真系有’wow’一声,好味呀!应该捞面食,炒菜都好味😂😂😂😂😂芝士豆腐配北海道海胆:芝士豆腐有惊喜,够芝士味,海胆就不够鲜甜。意式薄切呑拿鱼片:正常味道,底下嘅沙律有惊喜🌝葱菜猪肉卷:望落平平无奇,咬落去非常juicy!可惜平时嘅 a la carte menu 无得叫!烧鸡翼:烧得非常脆口,肉质又唔会干溏心蛋猪肉卷:系呢度嘅signature,溏心蛋无人不爱,同猪肉片一齐食嘅食后感系 非 常 满 足!🥳免治鸡肉串:应系自家制,肉唔实但有口感和牛牛柳:又系a la carte menu 无得叫嘅回味串烧之一,原本怕咁食wasabi 会好呛,男朋友食完话唔惊,好好味,我就勇敢一食,又真系带到和牛嘅肉味㖞!鹅肝土锅饭:饭煮得岩岩好,饭焦不多不少,部份饭吸左少少鹅油

芝麻酱

芝士豆腐配北海道海胆

意式薄切呑拿鱼片:正常味道,底下嘅沙律有惊喜🌝
意式薄切呑拿鱼片

葱菜猪肉卷

烧鸡翼:烧得非常脆口,肉质又唔会干
鸡翼

溏心鸡蛋猪肉卷

免治鸡肉串:应系自家制,肉唔实但有口感
免治鸡肉串烧

和牛牛柳串烧

鹅肝土锅饭:饭煮得岩岩好,饭焦不多不少,部份饭吸左少少鹅油,好香,另一满足之作
鹅肝土锅饭

由前菜到甜品,无样样影相,但其实都几出色,情人节呢个节日,都有返一定嘅性价比。如果可以跟返menu 次序上菜就更好。🌝

另外员工都大多有礼貌,见到会点头甚至鞠躬,但有一位就有点似黑社会,完全无其他员工有嘅礼貌,收碟都唔讲一声。

呢个情人节安排,满意!

烧蔬菜
2019-02-14