2024-01-08
嚟到「食鲜」串烧店,一入门就觉得𠮶种炭火味,扑鼻就嚟,简直系夏日夜晚最正嘅调剂!我哋一坐低就有晒款待,店员话送我哋生虾开开胃,味道鲜甜得黎又弹牙,真系扒戏。🦐佢哋个皇牌二人套餐真系得意,仲要讲得出做嘅努力,第一件事就系肥美嘅虎虾,加咗秘制蒜蓉爆炒,鲜甜过瘾,又唔会挨火太耐,虾肉劲滑,爽口到不得了。👍紧接就系秘制烤生蚝,两边又大又肥,香气扑鼻,蒜香味够晒足,烤到金黄、皮脆肉软,非常满足!之后有条鲭鱼,肉嫩味美,入口即化,无论色泽定质感都一流。再试吓个牛仔骨,火候掌握得刚刚好,外层焦香,里头肉质又多汁;蔬菜方面啲翠玉瓜绿油油,烧得啱啱好,清新嗲到弹牙,就算素都叹为观止。洗顿嘢食秤,真系够晒平民,简直系高质平价嘅象征。🥒试完套餐,就嚟个“压轴”-秘制烧牛舟,每一片都薄若蝉翼,入口融化,微微牛味配埋微辣,个人觉得真系活色生香,一试难忘。整体嚟讲,呢度除咗食物质素过硬之外,服务态度都系好好嘅,打后背之余又唔会硬销,食完间间都要推介畀朋友嘅好地方。评佢一句,呢间串烧店,够晒香口,真系食得开心💯!