2023-08-23
自从富临出咗冬瓜盅周不时都会去食,虽然而家无咗28蚊嘅优惠,不过以佢嘅分量就算正价都抵食嘅。一坐低就即刻叫定个冬瓜盅,听经理讲而家每日做3-4个噶咋,如果真系为冬瓜盅而去记得唔好太晏。个经理好好,可能我问咗几次冬瓜盅,当佢听到冬瓜盅得返一个嘅时候即刻走过嚟问我落咗单未🤣🤣我哋就叫咗个孖宝,冬瓜盅加生炒骨$228,另外加个做紧优惠嘅片皮鸭$18,加2碗白饭够晒2个人食。因为未齐人,佢唔帮嘅盖住,但系隔住个盖都闻到啲生炒骨嘅香味,就算隔咗一阵先食都仲脆,唔会腍晒。片皮鸭都唔错,2个人食咧个分量同咧个价钱都ok噶喇。我个人中意无咁肥,唔会一咬落去成口油嘅皮,所以咧个肥瘦程度啱晒我。不过佢啲饼皮有啲部分有少少干,唔知系唔系因为放咗一阵嘅关系,但整体嚟讲几好食。至于个冬瓜盅我就觉得无咩挑剔,味道适中,唔会太咸太淡,都算多料同多肉,净系个盅加2碗饭可能都够食~ 可惜夏天差唔多完,又要等多年先有冬瓜盅食luu
可惜夏天差唔多完,又要等多年先有冬瓜盅食luu