2023-05-16
星期六系海港城行完街想食晚饭但基本上周围d餐厅都要排队,念起有outback steak house系新港中心就马上行过去。因为呢间铺头大,有好多位置,我地即入~ 坐低就直接order一个二人套餐($780)因为太肚饿,黑糖麦包完全冇影相,直接落咗肚 个包暖暖既,超好食!之后呢个汤上场,唔系龙虾汤,唔系罗宋汤,唔系忌廉汤,应该系冬瓜洋葱汤。沙律酱直接on side,我喜欢,因为可以自己控制量。店家有时候俾得多得制,有时候又少得制,on side自己倒真系perfect!呢碟公司沙律有三款唔同颜色既芝士条,我剩系识车打芝士,橙黄色美国顶级纽约牛扒(七成熟)拼加拿大龙虾尾牛扒表面焦焦地,但刚刚好,不会食到焦苦味,整体算ok。龙虾既虾味重但非常咸。我真的唔喜欢呢道香草蕃茄海鲜意粉,见到海鲜有三文鱼,青口。但系蕃茄味零,仲有阵奇怪既味道。我真系非常唔喜欢。总结,今餐个黑糖麦包会吸引我返去,完全完胜主菜,OMG。
美国顶级纽约牛扒(七成熟)拼加拿大龙虾尾
总结,今餐个黑糖麦包会吸引我返去,完全完胜主菜,OMG。