2018-05-30
食物虽然唔系好出色,不过嚟得呢度,主要都系感受下少女情怀,仲有同好姊妹聚下旧。餐厅名乎其实系为女士而设,环境设计、菜色摆盘,全部都好girly。餐厅有半圆形型梳化位,食物放喺三层high tea架上面,感觉好似喺秘密花园里面high tea,个气氛系几特别。我地叫左Bossy Royal Set, 有齐沙律或餐汤、前菜、主菜同主食。菜色根据menu自选,自由度都几大,真系可以话事。先上沙律,我同友人都叫左「蟹肉牛油果苹果青瓜沙律」。好钟意个salad dressings,唔系mayonnaise,又唔系黑醋,系红红地色、甜甜酸酸的,好似cranberry dressings咁。开胃健康之余又无咁闷。前菜我地叫左「龙虾芝士玉子烧」同「Girl’s 分享盘」。前者普通,唔够芝士味。分享盘有饺子、鸡肉串、Shake shake炸薯条、炸芝士等。系丰富嘅,咩都可以试下,但就无边款令人印象深刻。主菜海鲜拼盘好一般。至于主食「黑松露野菌扁意粉」唔够汁,意粉黏埋一旧,亦无黑松露香味,失望。反而「波尔多红酒炖牛面肉烩意大利饭」叫做有啲味道。虽然食唔到牛肉系咪真系牛面肉,但总算够入味。整体嚟讲,呢度主要
整体嚟讲,呢度主要食气氛多过食物,姊妹们不妨一试。