2018-07-25 288 浏览
之前系深水埗食过一间糖水舖嘅粉圆,觉得口感烟韧, 一试就爱上, 所以就揾下有冇其他舖头有得食粉圆啦,俾我揾到呢间,佢唔单只有甜品食, 仲有其他台式食品。原本净系谂住嚟呢度食碗粉圆就算,点知最后叫多咗份葱油拌面同埋咸酥鸡试吓😜因为我哋叫咗咸食同埋甜品, 所以个甜品叫咗店员后上。 首先嚟咗个葱油拌面, 个面好香, 仲有只蛋添。 之后就系个咸酥鸡,好香口好酥脆,大大件,肉质juicy。 最后就系我好期待嘅粉圆喇,粉圆嘅甜品有几款,我见到嫩仙芋奶冻都好吸引咁,但今次我叫咗个综合剉冰试吓。个冰一嚟到吓亲我,无谂过咁大份,无两个人以上都唔好叫。上面嘅配料有8款咁多,每款份量仲唔少㗎,全部都好好味好有咬口,喺冰上面仲有西米添,真系好丰富。冰上面淋咗花奶/炼奶,配合埋其他配料一齐食,味道更上一层😋😋但系啲冰溶得比较快,要食快啲呀, 唔系好快就变咗碟冰水㗎喇😅
葱油拌面

之后就系个咸酥鸡,好香口好酥脆,大大件,肉质juicy。

咸酥鸡

2018-07-22
$47.5 (午餐)
葱油拌面
咸酥鸡