今次踏入了旺角八幡屋,原来呢度系个可以任食高质黑毛和牛同海鲜嘅好地方!首先,我啱啱试咗佢哋嘅生蚝,新鲜到令人哗哗声👍,每啖都爆浆鲜甜。😍跟住,我又试咗佢哋嘅炸馒头,啖啖脆皮咬落去配炼奶,简直系迷死人唔偿命!其实我重有个小秘密,就系要推介你试埋只日式天妇罗—𠮶炸虾做得外脆内嫩,食咗一次仲想再食🤤。再讲讲汤底同肉类嘅搭配,我试咗辛辣泡菜汤,正中下怀,解腻得嚟开胃;然后配上A4级日本黑毛和牛,只系涮咗几秒,即刻入口即溶,肉香四溢,简直系食肉之人嘅梦幻啊。🥩至于海鲜,鲍鱼同帆立贝畀咗我无限惊喜,咁鲜味,真系食到停唔到口!最后呢,仲有迷你蛋糕同Häagen-Dazs雪糕嚟个完美收尾。呢间八幡屋,我实话你知,食物新鲜过头、选择多到数唔晒、环境好舒服,绝对值得再嚟试多几转!想要篇食正饭、又想和风日式气氛,呢到梗系你嘅心水之选👌!