2009-11-09 1 浏览
上星期同松鼠去左我地gei最爱───世贸中心的翡翠拉面小笼包大擦!^+++++++^虽然因为夜去,已经冇海景窗口位坐,但有宽阔的卡位坐都好舒服~仲比较静,可以好好享受二人世界~ >~<开左支靓靓红酒后,我地就先点左油爆虾+小笼包+素菜包做前菜~油爆虾d色好靓好出入味小笼包系每次必叫的~冇一次令我地失望过~依然系正宗皮薄馅靓,肉汁唔单止多仲十分十分鲜美~~总之超正~!!!每次食完都想叫多一笼~再者,我地都好钟意食上海菜的,但食左咁多间出名上海野,唯独真的最钟情翡翠gei小笼包~~ >~<至于素菜包则中规中举~之后,点了松鼠最爱---椒盐小黄鱼真系超正!脆到连骨都可以食埋~仲要唔系好油腻~正~!我地都试左新野---上海担担面第一次o系翡翠食担担面同样系超水准之作汤底浓郁好香麻酱味~(我差不多饮晒成碗汤咁滞真系正到晕左 :s即使变肥鼠都值呀!哈哈哈哈哈哈~~^口^)d担担面好滑好入味~~我超钟意~~~ 虽然我都擦到有d饱饱ga la,但松鼠话仲想食京葱肉丝拼薄饼~所以都叫左~好大胃口好大呢~食lei个感觉好似食"片皮鸭二道菜"咁~可以自己卷卷卷~好食好玩~最钟意可以卷青瓜丝入去~好有口感好青

开左支靓靓红酒后,
我地就先点左油爆虾+小笼包+素菜包做前菜~

油爆虾d色好靓好出入味
小笼包系每次必叫的~冇一次令我地失望过~

依然系正宗皮薄馅靓,肉汁唔单止多仲十分十分鲜美~~
总之超正~!!!每次食完都想叫多一笼~
再者,我地都好钟意食上海菜的,但食左咁多间出名上海野,
唯独真的最钟情翡翠gei小笼包~~ >~<
至于素菜包则中规中举~

之后,点了松鼠最爱---椒盐小黄鱼
真系超正!脆到连骨都可以食埋~

仲要唔系好油腻~
正~!

我地都试左新野---上海担担面

第一次o系翡翠食担担面
同样系超水准之作
汤底浓郁好香麻酱味~
(我差不多饮晒成碗汤咁滞
真系正到晕左 :s
即使变肥鼠都值呀!哈哈哈哈哈哈~~^口^)
d担担面好滑好入味~~
我超钟意~~~

虽然我都擦到有d饱饱ga la,
但松鼠话仲想食京葱肉丝拼薄饼~所以都叫左~
好大胃口好大呢~
食lei个感觉好似食"片皮鸭二道菜"咁~
可以自己卷卷卷~
好食好玩~
最钟意可以卷青瓜丝入去~
好有口感好青新;
配埋炒得入味gei肉丝,真系好正~!^口^

食埋美味gei酒酿小丸子
好满充的一餐呢~

叹左咁多道菜先系$400有找

真系又抵食又好食!
下次一定要早去坐海景窗口位
边叹美味菜色,边看靓靓海景~
睇下几薄皮同多汤汁!
甜味适,丸子十分"烟un"~好正~^口^
2009-11-05
睇下几薄皮同多汤汁!
甜味适,丸子十分"烟un"~好正~^口^
  • 油爆虾,小笼包,椒盐小黄鱼,上海担担面,酒酿小丸子