2024-10-15 454 浏览
旺角系人多车多既地方,好难可以揾到一处地方比你休息叹番下。最近得知女人街开左间新cafe,仲有得玩猫!即刻book 左黎试下佢!火之神铺面唔系话好大,但养左6只猫猫,每一只都好乖!好QQ!奇怪既系6只猫既餐厅见唔到有猫毛,清洁做得好好!原条蒲烧鳗鱼蛋包饭,条鳗鱼本身唔系话好大条,但好有心地切左一口大小,鳗鱼亦充满烧汁,表面有紫菜丝增强香味,配搭得好好!吃落一啲小刺骨都冇,口感系比弹牙,几好!炒嫩蛋包住珍珠米粒饭,真系又靓又香!呢个配搭冇得输!咖喱吉列虾蛋包饭,首先咖哩汁用牛肉调制,咖喱味比较浓郁,入面亦都有薯仔红萝卜等配料,仲有肉既香味!味道比较日式,少少甜。吉列虾份量唔细,有4大只,表面炸到香脆,肉里仲有虾既肉汁,火喉控制得唔错!当然咖哩现蛋包饭就更加正!香草牛肉罗宋汤,份量可见系超足料,味道无想象中甘重味,而系比较轻身既调味,本人反而觉得甘先好,唔会抢左咖哩只味。另外值得一提系每个到访既食客都会忍唔住去玩下猫先食野,而d 猫系好乖甘你食紧野就唔骚扰你,非常有趣!大家经过可以黎探下猫,食个靓饭休息休息!