屯马线开通之后 去土瓜湾一带更加方便今日由大围搭去土瓜湾只系十几分钟目标系伊间咖啡店 要由D1出口开始行去到D1之后转左 会有一排红红绿绿既唐楼之后一路直行 见到OK便利店过对面马路就系见到之后行入去中间会见到灯笼高高挂好有日本既感觉 忘记左自己系香港见到就证明你行啱路啦去到门口无咩人排队 但里面位置唔多得一排矮吧台同2-3张四人台 已经坐满人啦😱好彩仲有一人位坐底左先讲 好多reminder提客人记得放低你既电子产品 享受当下嘅咖啡同食物日本产100%玄米巴斯克蛋糕$50 餐具好精致 就咁睇蛋糕已经爆紧芝士酱蛋糕层次分明 中间见到足料既玄米(其实即系糙米) 而糙米经烘烤过会有焦香物同呈淡咖啡色所以食落去 最先尝到会系粒粒玄米 之后先到芝士味 蛋糕外层亦烘得啱啱好 唔会太㶶同干身 仲有少少脆timDirty (脏脏咖啡)$48依杯Dirty 暂时系我饮过最回味 店员会提你趁热饮啊 首先望到奶同咖啡既分层好明显 到我拎起咖啡杯既时候真系好冻 再斜斜地饮落去系热既咖啡 再到冻既牛奶 一热一冷 好正门口会有个大玻璃柜放左几款曲奇同muffin 每日都唔同㗎 今次拣左2款外卖试下黑朱古力 $3
屯马线开通之后 去土瓜湾一带更加方便

日本产100%玄米巴斯克蛋糕$50

餐具好精致 就咁睇蛋糕已经爆紧芝士酱
日本产100%玄米巴斯克蛋糕

Dirty (脏脏咖啡)$48

Dirty  (脏脏咖啡)

黑朱古力 $32
Muffin 绝对唔细个 外层被朱古力粒包围

经典红苺燕麦$36
店员话唔好睇依款个样平平无奇 但里面好丰富同埋可以自己搽果酱系上面食

题外话 暂时只收现金同PayMe
每个入去既客人佢地都会打招呼 眼见有外卖客企系门口等得耐又会讲唔好意思 佢地真系好用心做 加油
2022-05-04
日本产100%玄米巴斯克蛋糕
Dirty  (脏脏咖啡)
  • Dirty