2022-07-06
九龙湾最近新开薄饼店,餐厅主打用意大利00号面粉制作薄饼,麦味较香浓,听到介绍都好吸引。Menu中薄饼主打有9款,lunch仲会有意粉或其他小食加配,不过黎到梗系试薄饼啦。薄饼系即叫即焗,坐系餐厅入面会见到店员不停好忙碌咁整,不过等候时间就稍为有d耐😅黑松露菇菇🍄🍕份量的而且确系1人份量,女仔食都几饱,一碟会切开3块,但d馅料主要集中系中间果块,搞到左右两块食落包多过料。餐牌写既馅料包括:火箭菜🥬、炒野菌🍄、水牛芝士🧀,黑松露忌廉汁值得一提既系火箭菜唔苦,好多餐厅既火箭菜都会有涩味,新鲜既火箭菜可以中和到pizza较干身既口感,食落清新d🥬可惜无论黑松露味/菇味都比较淡,即叫即焗理应会闻到好香既黑松露味,但呢块就冇喇🙊芝士量🧀都唔算多,正如刚才所讲,馅料或酱汁都集中晒中间果块,另外2块似食包🍞😅另外pizza另一最重要既系饼底,本身我都对佢充满期望,可惜可惜,饼底太干,冇左面团应有既香软感,酱汁馅料又帮唔到手,所以整体感觉都几口渴,好彩佢包埋汽水😂是次价目表黑松露菇菇$76 (连饮品)
黑松露菇菇🍄🍕
餐牌写既馅料包括:
火箭菜🥬、炒野菌🍄、水牛芝士🧀,黑松露忌廉汁
是次价目表
黑松露菇菇$76 (连饮品)