2024-03-29 127 浏览
观塘一向有唔少隐世小店🏬今次同朋友嚟到呢一间位于牛头角同观塘中间嘅cafe☕️餐厅以木色配暗黄灯光 营造放松而带幽静嘅格调🕯周末嘅晚上仲有live music 可以点歌/同乐手合唱🎶整个氛围浪漫而带热闹 味蕾同听觉都享受到💓而且餐厅仲主打健康营养餐单for健身/减肥人士 餐牌上写埋卡路里 十分贴心🌿✨️Mööd Day Breakfast $128全日早餐丰富得嚟 又高营养价值🌤有炒蛋,慢煮鸡胸,烟三文鱼,酸种面包,烤菇 同埋哈密瓜🍳点咗regular size 但每款食物份量都几多😋食材十分丰富 而且味道都属中上水平😉食完真系觉得好饱肚醒神 补充哂全日嘅能量💪✨️Tirasimu Afogato $78点咗一道好经典嘅意式甜品🍴一球云呢拿雪糕配上手指饼🍦再淋上香醇嘅咖啡☕️我个人一向都比较中意食重咖啡味嘅tiramisu🍰以你一道甜品就完全满足到我😊咖啡带轻微嘅酸味 被雪糕嘅味道中和 变得顺滑易入口😋整体喺一道层次丰富, 令人满足嘅甜品呢🥰✨️Matcha Soy Latte $45餐厅餐牌上有好多款用以植物奶制成嘅饮品🌿呢杯抹茶豆奶饮落顺滑香口🍵抹茶味好浓郁 好适合我呢啲抹茶控🤩抹茶同豆奶嘅

✨️Mööd Day Breakfast $128

✨️Tirasimu Afogato $78

✨️Matcha Soy Latte $45
餐厅餐牌上有好多款用以植物奶制成嘅饮品🌿呢杯抹茶豆奶饮落顺滑香口🍵抹茶味好浓郁 好适合我呢啲抹茶控🤩抹茶同豆奶嘅比例啱啱好🤌唔会因为用左植物奶而有一种淡/无味嘅感觉😉
Matcha Soy Latte

餐厅呈现木系自然嘅主调 已经令人觉得好放松☺️食物款式亦都依循自然健康嘅主题🌿同时味道质素同摆盘亦都相当高质 的确有惊艳到我😳无谂过嘅系 cafe内仲有驻唱歌手🎼无论系情侣定系朋友 都可以好放松咁系度畅谈聚餐👭
2024-03-23
Matcha Soy Latte