3天前 0 浏览
在牛頭角區,想搵一間西餐廳享受到二人世界的浪漫,我會推薦依間。環境寧靜樓底高,燈光昏暗有情調。週六晚前來,遇上live Music,仲可以點歌添,Yeah!老友興致勃勃,點唱卡寫了N張首歌,有《有心人》、《突然好想你》、《不許你注定一人》等等佢都識唱,讓人倍感親切。歌手的唱功也相當不錯,觸動人心,讓整晚的氣氛更加溫馨。美食方面,經平台訂座預付有優惠,揀了二人套餐,平左一百蚊,抵。食物味道唔錯,有酒店水準,絕對值得一試。套餐晚餐 $508 (兩位)灸燒煙三文魚牛油果他他由蕃茄粒、牛油果粒、煙三文魚粒和三文魚子組成,口感層次豐富,味道清新,搭配香脆的多士,簡單美味。法式無花果芝士撻沙律清爽酸甜開胃,生菜柔嫩,淡淡芝士味,唔錯。牛肝菌忌廉湯忌廉湯入口順滑,菇菌味道香濃,濃湯下芳香美味,讓人倍感舒心。烤南瓜濃湯配海鹽榛子以烤過的南瓜製湯,湯味濃郁甜美。海鹽加持下味道更突出,榛子碎的加入增添了口感。慢煮法式鴨脾配鴨肝黑松露意大利飯慢煮鴨脾肉質柔嫩,而鴨皮就好香脆,搭配入口即溶的鴨肝,口感creamy。意大利飯軟硬適中,帶有陣陣黑松露的香氣。烤西班牙豬鞍架配黑醋燒汁豬鞍架大塊厚身,肉質軟嫩有汁,配

環境寧靜樓底高,燈光昏暗有情調。

歌手的唱功也相當不錯,觸動人心,讓整晚的氣氛更加溫馨。

套餐晚餐 $508 (兩位)

法式無花果芝士撻
沙律清爽酸甜開胃,生菜柔嫩,淡淡芝士味,唔錯。

牛肝菌忌廉湯

烤南瓜濃湯配海鹽榛子
牛肝菌忌廉湯 + 烤南瓜濃湯配海鹽榛子

烤西班牙豬鞍架配黑醋燒汁
豬鞍架大塊厚身,肉質軟嫩有汁,配上酸甜的黑醋燒汁美味。車厘茄大大粒香甜好食。

火焰士多啤梨提拉米蘇
火焰效果令人驚喜,而甜品像是士多啤梨雪糕加幾條手指餅呈現,味道香甜正常發揮。

檸檬雪葩
6天前
等候时间
5 分钟 (堂食)
牛肝菌忌廉湯 + 烤南瓜濃湯配海鹽榛子
檸檬雪葩
  • 牛肝菌忌廉湯
拍拖和朋友聚餐,少不免要外出吃飯。見面總是需要的,但外吃對身體又有負擔,咀饞的人又很難說吃到七份飽。。。結果發現牛頭角這家貼心的餐廳,啱曬河車 😝餐單都是以健康為主,卻不失美味的選擇!❤ 輕食之選 - 巴馬火腿牛油果卷 $88374卡路里,13.9克蛋白質先來一個前菜,以巴馬火腿包著牛油果,牛油果的清潤平衡了火腿的鹹香,再配上撒了陳醋的沙律菜,健康之餘也真的很好吃!想著在家也可以用這種前菜招呼朋友的說!⭐ 低卡之選 - 香辣蕃茄海鮮椰菜花飯(L) $188194卡路里,32.2克蛋白質很純真的蕃茄醬,好像連茄膏都沒加的感覺,非常清新,很健康,清爽零負擔! 以為椰菜花飯不會飽,誰知道我們基乎吃不完!兩人叫小份就可以了~⭐ 增肌之選 - 香煎紐西蘭牛柳配薯蓉(L) $208654卡路里,56.7g 蛋白質牛柳分量挺足,我則比較欣賞烤蔬菜,露筍,串茄等都非常新鮮!每人只攝取了大概610卡路里,50克左右蛋白質。這裡還可以點唱呢!
拍拖和朋友聚餐,少不免要外出吃飯。
見面總是需要的,但外吃對身體又有負擔,
咀饞的人又很難說吃到七份飽。。。

結果發現牛頭角這家貼心的餐廳,啱曬河車 😝
餐單都是以健康為主,卻不失美味的選擇!

❤ 輕食之選 - 巴馬火腿牛油果卷 $88
374卡路里,13.9克蛋白質
先來一個前菜,以巴馬火腿包著牛油果,
牛油果的清潤平衡了火腿的鹹香,
再配上撒了陳醋的沙律菜,健康之餘也真的很好吃!
想著在家也可以用這種前菜招呼朋友的說!

⭐ 低卡之選 - 香辣蕃茄海鮮椰菜花飯(L) $188
194卡路里,32.2克蛋白質
很純真的蕃茄醬,好像連茄膏都沒加的感覺,
非常清新,很健康,清爽零負擔!
以為椰菜花飯不會飽,
誰知道我們基乎吃不完!
兩人叫小份就可以了~

⭐ 增肌之選 - 香煎紐西蘭牛柳配薯蓉(L) $208
654卡路里,56.7g 蛋白質
牛柳分量挺足,我則比較欣賞烤蔬菜,
露筍,串茄等都非常新鮮!

每人只攝取了大概610卡路里,50克左右蛋白質。

這裡還可以點唱呢!

2024-09-03
4天前 0 浏览
好多人都會認為健康的食品味道都不太佳,位於觀塘的Bischofia by Mood 食物不但有營養,健康,還非常美味💗所有餐牌都是由營養師提供意見,食物的卡路里亦會標示出來,為香港人提供健康有營食物🫶🏻🌟牛油果雞胸墨西哥餅皮沙律配辣蕃茄沙沙醬沙律色香味俱全✨雞胸肉非常鮮嫩,經過簡單調味,保留了肉質原汁原味,搭配香滑牛油果,提供豐富口感與營養👍🏻辣蕃茄沙沙醬係靈魂所在,酸酸辣辣口味為沙律帶來了活力,也為食材之間搭配增添一絲刺激😋用墨西哥餅皮包裹沙律享用,不僅美味,充滿了健康的元素,是一個理想的輕食選擇😉🌟英倫早餐茶 茶香濃郁,加上脫脂奶,茶的苦澀感與奶的絲滑感搭配,讓每一口都更加柔和🫶🏻餐廳仲推出咗tea set,有蛋糕和咖啡,非常精緻美味,下次再嚟試😋

🌟牛油果雞胸墨西哥餅皮沙律配辣蕃茄沙沙醬

🌟英倫早餐茶

• 牛油果雞胸墨西哥餅皮沙律配辣蕃茄沙沙醬
5天前 0 浏览
適逢紀念日所以同另一半會去餐廳度慶祝今次佢揀咗呢一間餐廳叫Bischofia by Mood間餐廳嘅設計好多樹葉 🍃望落去好舒服 ,而且空間感都幾大睇吓個Menu有好多嘢食仲有卡路里同埋營養師推介我哋就揀咗Set Dinner前菜我哋揀咗三文魚他他同埋牛骨髓兩個都會配多士 ~ 都幾飽肚牛骨髓好香好滑,雖然係有少少油膩憑但係係好香口 紀念日破例一次唔怕啦另外就加左兩個小食個意大利飯球真係超級推介因為好好食,而且炸得剛好仲有蕃茄蓉拌上,令到成個配搭都好合襯餐湯我就揀咗南瓜湯對面嗰位就揀咗蘑菇湯兩款湯都唔係太濃味 ~飲完湯中間仲會送一個雪芭俾我哋清吓個味蕾又幾好喎 到主菜啦,我揀咗西冷牛 五成熟個熟到煎得啱啱好 個皮仲有少少香脆 牛味亦都幾濃 薯蓉就甜咗少少,不過都幾滑身飲品我就揀咗一杯車厘茄草莓燕麥奶都幾好飲呀,可以走甜Set Dinner 仲有一個strawberry tiramisu 仲會有火焰添㗎呢個真係超級適合嚟慶祝打卡留念除咗食飯,當晚原來仲有魔術表演魔術師除咗會喺台上面表演之外仲會嚟到你張枱面前同你近距離接觸表演簡單既魔術俾你睇又幾特別喎我哋都係第一次咁近距離有人同我玩魔術咋唔
適逢紀念日

所以同另一半會去餐廳度慶祝
今次佢揀咗呢一間餐廳
叫Bischofia by Mood
間餐廳嘅設計好多樹葉 🍃
望落去好舒服 ,而且空間感都幾大

睇吓個Menu有好多嘢食
仲有卡路里同埋營養師推介
我哋就揀咗Set Dinner
前菜我哋揀咗三文魚他他同埋牛骨髓
兩個都會配多士 ~ 都幾飽肚
牛骨髓好香好滑,雖然係有少少油膩憑
但係係好香口
紀念日破例一次唔怕啦

另外就加左兩個小食
個意大利飯球真係超級推介
因為好好食,而且炸得剛好
仲有蕃茄蓉拌上,令到成個配搭都好合襯

蟹肉牛油果他他
蕃茄意大利飯球

餐湯我就揀咗南瓜湯
對面嗰位就揀咗蘑菇湯
兩款湯都唔係太濃味 ~

飲完湯中間仲會送一個雪芭俾我哋清吓個味蕾
又幾好喎

到主菜啦,我揀咗西冷牛 五成熟
個熟到煎得啱啱好
個皮仲有少少香脆
牛味亦都幾濃
薯蓉就甜咗少少,不過都幾滑身

飲品我就揀咗一杯車厘茄草莓燕麥奶
都幾好飲呀,可以走甜

仲會有火焰添㗎
呢個真係超級適合嚟慶祝打卡留念

除咗食飯,當晚原來仲有魔術表演
魔術師除咗會喺台上面表演之外
仲會嚟到你張枱面前同你近距離接觸
表演簡單既魔術俾你睇
又幾特別喎
我哋都係第一次咁近距離有人同我玩魔術咋
唔知其他日子有咩特別嘢睇㗎呢?
整體嚟講今次用餐嘅體驗都幾好!

2024-09-18
庆祝纪念
纪念日
蟹肉牛油果他他
蕃茄意大利飯球
小編一直對呢間cafe嘅忌廉冬粉念念不忘,食親都一定會叫呢個主菜。今次小編又想再encore,就同朋友一齊嚟。😋😋蟹肉櫻花蝦香辣番茄忌廉冬粉呢嗰冬粉真係好開胃,一上台就已經聞到好香既蝦米味,份量感覺比以前多好多。冬粉爽口彈牙,有淡淡忌廉香,然後先浮現香辣味。蟹肉份量都適中,淡淡鮮。番茄肉加上忌廉汁,好配搭。煙三文魚牛油果墨西哥捲餅我地都叫左另一個我地未試過嘅主食,牛油果配三文魚喺常配。牛油果熟度剛剛好,口感滑溜,滿口果仁香。蔬菜十分清新爽脆,中和左煙三文魚嘅鹹味。沙律菜加上黑醋汁,酸酸甜甜,好開胃。Fern 青松林綠(牛油果、香蕉、椰子水)推薦👍今次小編叫左幫健康奶昔,可以降低膽固醇,促進腸胃健康。香蕉同椰子水好夾,先飲到香蕉嘅甜味,然後就浮現淡淡嘅椰子味,牛油果令到奶昔口感更加香滑。荷蘭寶貝班戟配自家製紅莓醬今次叫左自家signature甜品,需要等待15分鐘左右。班戟傾向比較蛋餅,好濃烈嘅蛋香味,食落比較輕巧,邊邊帶有焦脆香味,甜度剛好,自家製紅莓醬帶點酸甜味。Bischofia by Mood觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖

蟹肉櫻花蝦香辣番茄忌廉冬粉

煙三文魚牛油果墨西哥捲餅

Fern 青松林綠(牛油果、香蕉、椰子水)

荷蘭寶貝班戟配自家製紅莓醬

Bischofia by Mood
觀塘鴻圖道19號富登中心地下1號舖
6天前 0 浏览
今日收工想relax下,見呢間餐廳裝修幾靚就嚟試吓。感覺喺好健康嘅西餐🤣佢嘅餐牌寫曬每樣食物卡路里。仲有幾款水果奶昔,幾特別。我哋叫咗一份壽喜燒三文魚加番薯條,同埋一份牛柳加薯蓉。個三文魚有啲淡,壽喜燒味唔喺好出,有少少腥。如果可以煎香三文魚再落汁應該會好味啲。另外,三文魚同番薯條唔係好夠熱🥲至於牛柳,我哋叫咗medium,牛柳煮得啱啱好,中間有好靚嘅粉紅色。佢個汁幾好味,薯蓉夠滑👍不過佢嘅份量就比較少,兩個人食完唔係好飽🤣可能食埋甜品或者飲杯嘢就啱啱好啦。今日仲有個女仔唱歌,佢笑得好甜,但唱歌方面可以再進步啲。整體嚟講環境同氣氛都不錯👍

今日仲有個女仔唱歌,佢笑得好甜,但唱歌方面可以再進步啲。

整體嚟講環境同氣氛都不錯👍

• 牛柳配薯蓉
6天前 0 浏览
觀塘Bischofia 🎁🎉🎊炒蛋芝士方包吐司🍞配上了自家特製的牛油果醬,瞬間讓人食慾大開。吐司烤得恰到好處,外酥內軟,夾上炒蛋和牛油果醬,口感豐富得讓人忍不住一口接一口。每一口都帶著濃郁的奶香和果香,再配上那恰到好處的咸鮮味,真是美味得讓人難以忘懷。鮮奶咖啡☕選用了來自巴西和危地馬拉的優質咖啡豆。咖啡的醇厚與鮮奶的細膩完美結合,回味無窮。每一口都能感受到咖啡豆的醇香和鮮奶的絲滑。忌廉曲奇牛角窩夫🧇牛角窩夫外酥內軟,配上忌廉曲奇的香甜,簡直是味蕾的極致享受。再搭配一杯格雷伯爵茶,茶香四溢,清甜可口,完美地解除了甜品的油膩感。
觀塘Bischofia 🎁🎉🎊

炒蛋芝士方包吐司🍞

鮮奶咖啡☕

忌廉曲奇牛角窩夫🧇
2024-09-19 0 浏览
餐廳環境悠閒,晚上燈光偏暗,感覺舒適,特別喜愛餐廳的菜單由註冊營養師設計。menu中的食物都標示了卡路里和蛋白質的含量,健康概念非常適合注重健康和減重健身的現代人,真是吃得開心又放心。紅酒燴紐西蘭牛柳伴虎蝦,沙律菜新鮮,牛柳是看得出的粉嫩,肉質腍滑。蝦已細心去殼,正合懶人心意,蝦身爽彈。早前光顧十分喜愛吃新牛肉大啡菇漢堡配蕃薯條,而這款加了牛骨髓的,是進化版嗎?十分適合打卡,賣相一流!牛骨的面層有焗至金黃香脆的麵包糠,十分惹味,漢堡有口感,餡料厚切,整體味道不錯。蕃薯條向來是賣飛佛,香甜美味。焙茶脫脂奶有香濃的焙茶味,整體滑溜,相當滿意味道的平衡。另一杯飲品抹茶豆奶,朋友亦說美味,既有抹茶香又有豆香。

焙茶脫脂奶有香濃的焙茶味,整體滑溜,相當滿意味道的平衡。

另一杯飲品抹茶豆奶,朋友亦說美味,既有抹茶香又有豆香。

2024-09-17 0 浏览
今次來到觀塘一間健康營養Cafe「Bischofia by Mood」,他們的餐牌有上營養指南:蛋白質/卡路里等…好等我們更了解當中營養,而且他們更用上了新鮮的好食材好新鮮,就讓我們食得更放心。焦糖布甸鮮奶咖啡鮮奶咖啡上加添了一份濃郁焦糖布面,口感變得更香甜順滑,味道豐富,令人回味。伯爵漸層咖啡以伯爵茶加上咖啡,做到層次分明的視覺效果,入口有著伯爵茶的芬芳,又不失咖啡味道,甚有驚喜。烤西班牙豬鞍架配焦糖菠蘿西班牙豬鞍架烤至外焦內嫩,肉質鮮嫩多汁,搭配甜美的焦糖菠蘿,增添了一絲清新與甘甜。雙重提拉米蘇配雪糕提拉米蘇一層又一層的牛角窩夫做底,食起來口感豐富香脆,層次感十足,啖啖幸福。

焦糖布甸鮮奶咖啡

伯爵漸層咖啡

烤西班牙豬鞍架配焦糖菠蘿

雙重提拉米蘇配雪糕
啡色木系x綠色植物嘅設計,環境舒服,枱與枱之間距離足夠,好好坐,過嚟chill吓享受吓me time都唔錯🤎💚記得上年嚟過一次,猶記得杯咖啡幾好飲!今次再去,入座時間係tea set menu,都幾多選擇,唔同配料嘅DIY Toast或麵包、蛋糕等等,見Kroffle圖片好吸引叫一份啦😌有12款鹹/甜配搭,自己想食鹹款,揀咗「雲朶牛油果蟹肉他他」有齊曬我鍾意食嘅元素😁賣相好靚呀打卡開心🫰🏻兩塊牛油窩夫超重牛油香,外層烘得好脆,好足料輕輕一切啲蟹肉崩堤式咁唧出嚟,重點係咁多餡都仲keep到牛角窩夫嘅香脆,到最後一啖啲餡都仲好多!配牛油果🥑同打卡靚靚雲朶流心蛋,好滿意👍🏻Steam black咖啡氣泡綿密,入口口感順滑,啱口味!順道讚下員工態度非常nice推薦俾附近返工友~

Steam black咖啡氣泡綿密,入口口感順滑,啱口味!
順道讚下員工態度非常nice
推薦俾附近返工友~
2024-09-16 0 浏览
最近發現觀塘區一間十分特別的西餐廳,店內以木系做主調,裝潢舒適。打開餐牌,你會發現餐廳以健康元素為主題,部分菜式更是由註冊營養師和健身教練推薦。Menu會以低卡﹑減醣﹑增肌等作分類,十分適合健身人士同On Diet 緊既人。最特別係原來每晚會有不同音樂人或魔術師駐場表達,表演十分精彩!*美國牛板腱配薯蓉食物方面,我們點了一份牛板腱。牛板腱筋位較多、肉質結實,蛋白質含量比其他部位都更高。牛扒四成熟,外層呈現焦糖色澤,內部肉質鮮嫩多汁。伴碟薯蓉質地綿密幼滑,口感濃郁。另外伴碟仲有D沙律解膩。*慢煮法式鴨脾配鴨肝黑松露意大利飯鴨肝滑膩且入口即化。鴨髀經過油封低溫慢煮的方式讓鴨肉的風味完美地呈現,肉質輕輕一切就撥開,吃到啖啖鴨髀鮮香,滑嫩美味。最後黑松露意大利飯軟硬適中,香濃有咬口,Creamy得來不會過於黏膩。*營養奶昔Menu上會介紹每杯奶昔的成份和營養價值,我們各自點了宇宙星塵 (芒果+香橙+香蕉+杏仁奶) 和暮光森林 (黑莓+監莓+士多啤梨+脫脂奶),營養十分豐富,好飲得黎零罪惡感。

*美國牛板腱配薯蓉

*慢煮法式鴨脾配鴨肝黑松露意大利飯

*營養奶昔
2024-09-11
2024-09-13 0 浏览
位置喺地鐵站出要行,不過就可以遠離觀塘最熱鬧最多人嘅街道😳 一入舖頭就覺得好靚,佈置好精簡單有心思,連個杯都好靚!欣賞Lunch Menu都有10個選擇,嗌咗美國安格斯牛板鍵配法菌芝士燒汁 同 鹿兒島和牛漢堡包配辣根醬。兩個餐嘅賣相都好靚,尤其是牛扒望落勁可口。但係真係比較多筋,食同切起上嚟有啲困難,個汁同埋薯蓉都好味。漢堡扒好juicy ,配嘅番薯條都甜甜的,推薦。要大推一下咖啡,latte 同flat white 都好香,個咖啡係帶點酸味,一定要過嚟試吓!
位置喺地鐵站出要行,不過就可以遠離觀塘最熱鬧最多人嘅街道😳

一入舖頭就覺得好靚,佈置好精簡單有心思,
連個杯都好靚!欣賞

觀塘Music💛coffee=Cozy Day and night😍 秋楓Bischofia by mood🍁Bischofia by Mood多國菜+coffee☕️🤎 鴻圖樓附近就有呢間出名嘅多個菜!必推!💛🔥Dirty Series 伯爵Dirty分層coffee. 第一口飲到Lavande薰衣草嘅Espresso,第二口就飲到格雷伯爵茶☕️, 同埃塞俄比亞豆嘅拼配,非常新鮮。係香港少有嘅創作。🌟💛💐Deluex Kröffle-提拉米蘇牛角酥首先,牛角酥嘅酥脆外皮帶來咗香醇嘅奶香,跟住就係濃厚嘅咖啡味,仲有淡淡嘅甜味。馬斯卡彭奶酪嘅絲滑感同可可嘅微苦相互融合,令整體味道更加圓潤。每一口都係一種享受,真係令人忍唔住想再來一口。其他推介:🐠 Pan-fried Norway Salmon Fillet with Avocado Hollandaise Sauce挪威三文魚🐟🐠🍹🍸Autumn -荔枝烏龍茶小清新嘅飲品,將香甜嘅荔枝味同烏龍茶嘅獨特香氣完美結合。飲落去,首先感受到荔枝嘅甜香,之後就有烏龍茶嘅淡雅茶韻,口感非常順滑。#音樂Xcoffee

Deluex Kröffle-提拉米蘇牛角酥

其他推介:

🍹🍸Autumn -荔枝烏龍茶

#音樂Xcoffee

2024-09-11 144 浏览
觀塘有live band同埋高級西餐美食?只此一間:Bischofia By Mood 。我哋叫咗二人套餐試吓。前菜:法式無花果芝士撻-奶油芝士感十足的撻,加上甜甜的啫喱,再配搭果味濃郁的無花果使嘴巴回味無窮。炙燒煙三文魚牛油果他他-新鮮香草煙三文魚下有墨西哥薩爾薩同橄欖油 ,帶出微微酸味。加兩塊薄牛油多士。湯:烤南瓜濃湯配海鹽榛子-南瓜味明顯,且清淡同埋微甜。加上南瓜粒同榛子粒讓口感豐富。牛肝菌忌廉湯- 鹹味恰到好處。濃濃的奶油般的,像燒汁。有多多的碎菌肉。湯都有紅辣椒粉沈喺碟邊。中途有檸檬雪酪,,讓味蕾更新,添加胃口。主菜:烤西班牙成熟豬鞍配黑醋燒汁-我選擇七成熟,感覺乾,厚身。薯蓉加燒汁喺底。車厘茄好食之餘,還加添視覺享受。黑醋做沙律醬,甜甜的濃濃的。焗味噌濃三文魚柳配蕎麥麵配玫瑰花高湯-(推介)三文極其新鮮。非乾新,多肉汁,外面有甜味,裏面就有新鮮三文魚味。蕎麥麵汁沈上面時旁邊的紫菜膨脹,幾特別。食落去溫度係熱嘅,唔係冷嘅,自然好味啲。甜品:火焰士多啤梨提拉米蘇-有酒精火焰淋喺面。主要係士多啤梨甜醬,也有新鮮士多啤梨肉,同埋提拉米蘇唔少得嘅手指女士。總結:Live Band 歌

前菜:

湯:

湯都有紅辣椒粉沈喺碟邊。

中途有檸檬雪酪,,讓味蕾更新,添加胃口。

主菜:

甜品

總結:Live Band 歌手可以點歌!打卡,Party,興祝,套餐飲品半價。
  • 焗味噌濃三文魚柳配蕎麥麵配玫瑰花高湯
  • 牛肝菌忌廉湯
  • 法式無花果芝士撻
  • 炭燒煙三文魚牛油果他他
2024-09-08 133 浏览
✨⭐️星期五嘅晚上嚟到觀塘呢一間餐廳真係幾浪漫,又有現場音樂廳🎶呢度嘅菜單好清晰寫晒所有菜式嘅配料同埋卡路里或者係營養資料👏有On diet 一定會覺得好實用可靠🤘🏼而且Size 係有分大同細可以因應自己嘅需要點🥩香煎紐西蘭牛柳配薯蓉係紐西蘭天然放牧草飼養既牛,所以牛柳既肉質特別嫩滑😙伴菜有大量沙律菜同埋蘆筍,配合黑醋,好開胃🥗而且仲有軟綿綿嘅薯蓉,成碟菜都好balance😃(卡路里654 kcal, 蛋白質56.7)🍝鮮帶子牛油果羅勒醬意粉呢個賣相都好吸引尤其係切到好幼身嘅牛油果 🥑切到好似成朵花咁🌸帶子煎到好香意粉嘅口感都幾好(卡路里:515 kcal, 蛋白質:38.5g)最後嗌埋個甜品蘋果金寶配雪糕🍧最鍾意呢啲又凍又熱嘅甜品冰火交融而且仲有啲粟米片同埋葡萄粒粒中間嘅蘋果蓉軟身整體都幾好味
✨⭐️星期五嘅晚上嚟到觀塘呢一間餐廳
真係幾浪漫,又有現場音樂廳🎶
有On diet 一定會覺得好實用可靠🤘🏼
而且Size 係有分大同細
可以因應自己嘅需要點
🥩香煎紐西蘭牛柳配薯蓉
係紐西蘭天然放牧草飼養既牛,所以牛柳既肉質特別嫩滑😙
伴菜有大量沙律菜同埋蘆筍,配合黑醋,好開胃🥗
而且仲有軟綿綿嘅薯蓉,
成碟菜都好balance😃
(卡路里654 kcal, 蛋白質56.7)

🍝鮮帶子牛油果羅勒醬意粉
呢個賣相都好吸引
尤其係切到好幼身嘅牛油果 🥑切到好似成朵花咁🌸
帶子煎到好香
意粉嘅口感都幾好
(卡路里:515 kcal, 蛋白質:38.5g)

最後嗌埋個甜品
蘋果金寶配雪糕🍧