2022-04-27
#wetdodo_大埔呢间大埔coffee小店好似都唔算开业好耐~系大埔超级城既外围不过其实都几多人会黎买外卖咖啡👀堂食位置唔多 容纳人数十人以内🤣不过咁啱当日即使系假日大约两点零都有位直入🤞🏻叫套餐会送红茶/可以+$25叫咖啡☕️如果叫冻饮要再额外+$3同埋店内有咖啡相关书籍可以随便睇📚Btw佢地既自家制甜品都几吸引!———————————————————————🫒轻全日早餐:烟三文鱼、牛油果 $78😋:7.5/10除左两款主菜之外仲会配左吐司同沙律菜~吐司有啲似系酸种面包烘到外脆内软 略带麦香 都唔错包上亦都搽左啲忌廉芝士酱 同面包好夹沙律菜上有啲番茄莎莎 酸酸甜甜几醒胃牛油果够熟 份量都几多烟三文鱼正常发挥而两者上面都带有调味 可能男仔食会唔够喉 但女仔就啱啱好🤞🏻🍅慢煮无激素鸡胸番茄酱意粉 $69😋:7/10鸡胸虽然系用慢煮方式但始终都系鸡胸🤣唔会好嫩不过都够林身番茄酱系真番茄既味道较多会食得出唔会系落好多茄膏果种所以整体味道温和 有煮家无味精感意粉份量就够男仔食的~☕️冻青瓜拿铁 配餐+$28😋:7/10呢个比较少见就想叫黎试下🤣但骤眼睇只系落左啲青瓜酱(?)系底搞混左之后青瓜味
系大埔超级城既外围
不过其实都几多人会黎买外卖咖啡👀
堂食位置唔多 容纳人数十人以内🤣
不过咁啱当日即使系假日
大约两点零都有位直入🤞🏻
叫套餐会送红茶/可以+$25叫咖啡☕️
如果叫冻饮要再额外+$3
同埋店内有咖啡相关书籍可以随便睇📚
Btw佢地既自家制甜品都几吸引!
———————————————————————
😋:7.5/10
除左两款主菜之外
仲会配左吐司同沙律菜~
吐司有啲似系酸种面包
不过都够林身
番茄酱系真番茄既味道较多
会食得出唔会系落好多茄膏果种
所以整体味道温和 有煮家无味精感
意粉份量就够男仔食的~
😋:7/10
呢个比较少见就想叫黎试下🤣
但骤眼睇只系落左啲青瓜酱(?)系底
搞混左之后青瓜味唔太觉
但系会比一般latte有一种fresh feel
可能要好仔细咁妹先估到系青瓜
呢到latte既咖啡味都够 都埋偏甘味唔酸
😋:6.5/10
本身Dirty就系冻奶撞热啡所以只会有冻~
两层味道分明
💸:人均~$100
🔗其他分店:
✔️粉岭华明路21号华明邨华明商场地下113号舖
✨免加一✨
#wetdodo_meals #美食 #hkig #hkfood #hk852 #大埔 #taipi #foodphotography #foodblogger #大埔美食 #大埔cafe #cafe #咖啡米子 #coffeemaizi