老朋友聚会想揾个坐得舒服又倾计倾得耐嘅餐厅😋我哋打算饮茶 但天气冻冰冰又想饮啖靓汤🤔于是乎我哋就揾咗间出名有靓炖汤同环境座位舒适嘅餐厅聚会啦😋是日炖汤-雪梨瑶柱炖汤每日都有两款唔同嘅炖汤😋今晚我哋嘅是日炖汤系雪梨瑶柱炖汤!碗底有个小蜡烛保持温暖🌡相当有心思👍🏻雪梨清润 仲有猪𦟌同瑶柱!啖啖鲜味而且真材足料🤤饮完哩一啖炖汤 个人即刻暖晒😌石榴果干糖醋咕噜肉咕噜肉肉质好霖身☺️外层有层薄薄炸得香脆嘅表皮🥰捞埋糖醋相当挂汁👍🏻配料有彩色椒、新鲜菠萝、石榴同埋提子干!丰富配料又酸酸甜甜😋捞饭食一定好开胃!美极香煎龙趸球店员拎上枱𠮶刻👃🏻闻到岩岩炒起嘅镬气香已经流晒口水🤤爆香配料洋葱蒜头好惹味🧅仲有六件大大旧又厚肉嘅龙趸!香煎过后嘅鱼肉肉质结实香口!小炒王有镬气而且配料好多!有韭菜花、韭黄、虾干、菜脯同鱿鱼😋特别一提虾干好大只而且唔算好咸!都好适合用嚟𩠌饭🍚脆皮牛脸肉炆足4小嘅牛脸肉 用脆浆粉包住之后炸得外脆内软☺️牛肉肉嫰满满胶质!醮埋个甜酸酱更加好味🥰桂花咸鱼蓉炒米粉米粉控嘅我都觉得佢炒得唔错👍🏻米粉炒得干身 食落弹牙有镬气 不过略油咗啲啲!配料有红萝卜丝、芽菜、洋葱丝同蛋丝!咸鱼蓉唔算太咸 味

是日炖汤-雪梨瑶柱炖汤

石榴果干糖醋咕噜肉

美极香煎龙趸球

小炒王

脆皮牛脸肉

桂花咸鱼蓉炒米粉
米粉控嘅我都觉得佢炒得唔错👍🏻米粉炒得干身 食落弹牙有镬气 不过略油咗啲啲!配料有红萝卜丝、芽菜、洋葱丝同蛋丝!咸鱼蓉唔算太咸 味道配搭得唔错👌🏻

杞子桂花糕
我哋都几钟意哩个甜品👍🏻食落唔太甜又有桂花味嘅清香!杞子都几多 滋补又好味🍽

座位舒服 仲有啲靓靓打卡位📸中式小菜高质 必点炖汤!足料又多料 饮完即刻暖笠笠晒😋