2022-09-27 167 浏览
我想食生蚝好耐 知道观塘呢一间holiday inn有自助餐可以任食生蚝 而且价钱只系四百蚊左右 所以就同男朋友嚟咗呢度一坐低侍应就会送上每人一盅花旗参猪肉炖汤 非常暖胃 而且带有淡淡花旗参味 几好饮 不过可惜冇得添饮生蚝虽然唔系好厚肉 但都算鲜甜有海水味海鲜都有好几种种类 包括翡翠螺/冻虾/面包蟹同青口 翡翠螺都几新鲜弹牙 冻虾既肉都结实鲜甜 面包蟹我好好彩拎到蟹盖 好多膏好满足 沙律就正正常常 都算干净新鲜 而且面包粒仲有啲蜜糖系面另外出面熟食唔算多 亦认真来说唔系好丰富 我比较钟意食佢第一轮出嘅烧牛肉 中间啲肉都仲系粉嫩唔会太熟 食落唔靭有肉味另外甜品有香港品牌嘅Gelato同埋一啲简单嘅蛋糕 唔系十分精致但系都可以过下口瘾 水果就有哈密瓜/西瓜/菠萝如果你食自助餐系钟意食熟食嘅话 呢度选择唔多 但如果你系主攻冻海鲜类嘅话 呢度不失为一个选择

生蚝虽然唔系好厚肉 但都算鲜甜有海水味

沙律就正正常常 都算干净新鲜 而且面包粒仲有啲蜜糖系面