今次系第一次黎食生日饭,预约左先黎既,黎到好快安排到座位。见到环境灯光教暗,有情调,有唔少食客,但唔会觉得嘈,座位舒服。同朋友各拣一款signature dinner,包自助沙律吧、龙虾汤、甜品同餐饮。落完单就出左黎沙律吧到拣野食喇,五颜六色既蔬菜好吸引,仲有2款生果。西瓜好甜,沙律菜都好新鲜,正㖞!要赞埋个龙虾汤,好浓,食到粒粒龙虾肉,调味岩岩好,点埋餐包食最正。饮完汤食完包就上主菜喇。点左美国顶级纽约客牛扒$298,要8成,个卖相好靓呀,插左支旗仔好可爱,跟黑松露薯条嫁!黑扒煎得好香,就算系8成仍锁住肉汁,配菜加左蒜蓉去炒好味。薯条就算影完相食都仲系好热,好正,个松露酱好香,出面好多都系跟茄汁就算,哩度有惊喜。另一款主菜点左个碟炒饭,系鹅肝鲜芦笋炒饭 268。哩碟炒饭做法几中式,用左日本珍珠米炒,有咬口,用左牛油去炒好香,哩个饭炒得好味,食到鹅肝粒粒好香呀!食晒主菜后仲有甜品同餐饮,拣左咖啡,几香但略苦,要落多少少糖。两小件蛋糕都几好味,特别中意朱古力口味既,好浓味。
西瓜好甜,沙律菜都好新鲜,正㖞!
  • 煎鹅肝鲜露荀炒饭
  • 美国顶级纽约客牛扒