2024-02-03
Casamigos HK蟹肉南瓜意大利饭- $288招牌牛面颊饭配薯蓉 -$298西班牙薯仔蛋饼- $88红丝绒油条配酸甜果酱- $88卡津薯条-$68话说约咗朋友仔去铜锣湾食饭,去到一间西班牙餐厅咁啱遇著有万圣节菜单,即管试吓😋。主打万圣节南瓜饭,里面放咗好鲜甜嘅一丝丝蟹肉,趁热刮走壳上的南瓜,连埋Risotto一齐口感Creamy。招牌菜牛面颊饭,配咗韩式酱汁,食落似唔辣嘅辣鸡面味,牛面甲非常淋,用匙羹就切得开,连埋薯仔蓉一齐食,好惹味。And get gas西班牙薯仔蛋饼,入边充满薯仔和洋葱口感丰富。好食又唔热气。配菜叫咗个卡津薯条,其实即系薯条上面洒咗啲辣粉,令配蛋黄酱装咗喺版型容器入边,下低仲有个鸟巢造型趣致,食落十分香口。西班牙甜品Churros必食,上菜时用咗一个好似黑色月球嘅容器装住,几特别几有心思,揭开大约有四条,外面沾满砂糖,配酸甜果酱,同平时喺街食到嘅唔一样,略带花生味,口感扎实。总括嚟讲呢间餐厅环境好有情调,我哋坐咗户外位置, 有帐篷遮荫落雨都唔怕,现场亦有灯光装饰气氛浪漫。
蟹肉南瓜意大利饭- $288
招牌牛面颊饭配薯蓉 -$298
西班牙薯仔蛋饼- $88
红丝绒油条配酸甜果酱- $88
卡津薯条-$68
西班牙薯仔蛋饼,入边充满薯仔和洋葱口感丰富。好食又唔热气。