2012-11-19
今晚到尖沙咀shopping,途经活方地库,见到餐厅有位及自己未曾试过,就选择晚餐在此。今餐点了 - 姜花茶 + 蝙蝠三文治 + 蓝莓芝士蛋糕 姜花茶 - 茶来到闻到很香的香草及花味,喝一口,带有点姜的辣味但很轻微,能见到茶包中真的有香草及姜粒,真系好好饮。 蝙蝠三文治 - 碟边嘅沙律很新鲜,而沙律酱带有微微洋葱的辣味,几特别。三文治最特别,面麭剪裁到蝙蝠形状,馅料本来系火腿加芝士,因本人不喜欢火腿,待应提议转换为火鸡肉加芝士馅,很窝心;咬一口,面麭非常松脆,感觉好似食薄脆,但唔会硬,咸香嘅火鸡肉加芝士,与面麭非常之夹,正! 唯独价钱一啲都唔平,要成$59,但份量就唔成比例, 其实材料又非常普通,唔系几低。 蓝莓芝士蛋糕 - 芝士很幼滑又唔甜,带出很淡口嘅芝士味,都几好。每个人口味不同,但如果喜爱浓芝士味嘅朋友,就会觉得淡口。