2008-01-08
自从06年之后都冇再嚟, 因当时觉得好一般, 不值得再帮衬. 但上个月有朋友约喺度烚, 姑且又试多次. 竟然有惊喜! 所以上星期日约另一班好友再嚟试真d.一行9人菜单如下:1) 芫茜皮蛋锅: ok - 大路嘢,好难有突破2) 海底椰锅: 几好- 因沙爹汤食得太多,所以试新嘢.海底椰不多,但有好多椰肉条,亦好香椰汁味. 可以一试3) 肥牛: 好好味- 叫左"雪花位",比之前试的其他部位更香更甜. ichiban!4) 牛肉粒: 好好味- 好重牛味,甚至有d骚.如果唔食得太浓味的话建议食"雪花牛".但如果是牛痴,你会好满足...5) 立鱼: 好味- 侍应话有$498一条,亦有$6xx一条,正当我们犹疑之际,他说:「不如叫半条试下先?」好主意!就咁决定! 但侍应随即说:「半条$360...」吓? $360?! 一条都系$498咋㖞! 虽则唔知半条有几大条...我们说:「是否$498一条?! 那就一条吧!」虽则可以生食,但个人就较喜欢熟食,好爽好甜. 头同骨仲可以免费"椒盐",炸得好香好脆但唔㶶! 送酒一流!6) 刺身拼盘: 麻麻地7) 珊瑚蚌、四宝丸: 麻麻地8) 墨鱼滑: ok9) 杂菜、
一行9人菜单如下:
1) 芫茜皮蛋锅: ok - 大路嘢,好难有突破
6) 刺身拼盘: 麻麻地
7) 珊瑚蚌、四宝丸: 麻麻地
8) 墨鱼滑: ok
9) 杂菜、杂菇: 新鲜
结论是牛肉的确"有料到",$149一大碟唔算太贵! 如果食牛就真系要试呢间!
不过建议食海鲜就真系要三思,同埋要先问清楚价钱.
而态度方面亦不至于「唔食海鲜就黑面」(虽则唔知我们如果唔叫条鱼会点...),不过不失喇!