2025-02-04 0 浏览
话说我有个朋友系烧肉高手有几次我差啲以为佢喺烧肉店做兼职😂有佢系到我只需要等待被喂食🤘🏻爽呀今日去咗惊安烧肉商店🍖「惊安」系日文即系「劲平」咁解而呢到又真系劲平劲抵食,特别系午市同宵夜都有59折🈹Sapporo生啤仲有买一送一‼️不过我地今日揸车就唔饮住啦~🛎 $38 日式薯仔沙律(卡乐B)系薯仔沙律入面加卡乐B薯片🤣真系第一次见咁嘅配搭,但口感十分有趣!!!仲有蟹籽点缀一下,系唔错既前🥗🛎 $588 极•九宫格唔好睇少呢个九宫格,我地两个最后食到超饱🤰🏻入边有劲多和牛嘅不同部位,包括和牛三角腩砖、和牛三角腩、和牛友三角、和牛腹胁、和牛博多葱卷、和牛赤身、牛颈脊、厚切牛舌心。建议大家由油脂冇咁重嘅肉开始食先~🍖🥩我地最最最中意嘅就系三角腩砖🥹油脂充足,入口即融咁济🙏🏻牛颈脊嘅牛味都比较香浓~但印象最深刻嘅系和牛博多葱卷😋冧滑嘅和牛配上爽脆嘅葱成功突出咗和牛香气,同时又享受到唔同既口感,正💯🛎 $68 火炙和牛拌冷面 火炙和牛薄薄地,肉质滑嫩熟度刚刚好~口感一流💯冷面好Q弹!个酱汁系好清新解腻嘅,加埋青柠汁酸酸地仲正!🍜🔥🛎 $38 手打香水柠檬桃桃梳打🛎 $28 手打香水柠檬茶
话说我有个朋友系烧肉高手
有几次我差啲以为佢喺烧肉店做兼职😂
有佢系到我只需要等待被喂食🤘🏻爽呀
今日去咗惊安烧肉商店🍖
「惊安」系日文即系「劲平」咁解
而呢到又真系劲平劲抵食,特别系午市同宵夜都有59折🈹

🛎 $38 日式薯仔沙律(卡乐B)
系薯仔沙律入面加卡乐B薯片🤣
真系第一次见咁嘅配搭,但口感十分有趣!!!
仲有蟹籽点缀一下,系唔错既前🥗

🛎 $588 极•九宫格
唔好睇少呢个九宫格,我地两个最后食到超饱🤰🏻
建议大家由油脂冇咁重嘅肉开始食先~🍖🥩
我地最最最中意嘅就系三角腩砖🥹油脂充足,入口即融咁济🙏🏻
牛颈脊嘅牛味都比较香浓~

🛎 $68 火炙和牛拌冷面
火炙和牛薄薄地,肉质滑嫩
熟度刚刚好~口感一流💯

🛎 $38 手打香水柠檬桃桃梳打