2010-07-29
好耐都无试过同肥面二人世界lu,所以就突登拣咗惠比寿食佢嘅和风三文鱼冷面。惠比寿嘅和风三文鱼冷面嘅配料就梗系唔少得三文鱼鱼生啦!另外仲会有墨鱼刺身做点缀。食嘅时候加埋沙律酱同冷面豉油,确实好好味,只可惜三文鱼冷面嘅价钱虽然无乜点样加到,但系份量就好似一次比一次少咁,无咗以前一嚟到好澎湃嘅感觉。宜家整个冷面嘅三文鱼刺身同墨鱼刺身好似好唔够咁,好彩食材方面算几新鲜,而且亦都好够冻。是晚除咗点咗冷面外,仲叫咗个推介嘅串烧黑豚肉。嚟嘅时候见到啲肉肉白雪雪咁,但系食落又出奇哋够味,而且肉质真系好靓,好滑,相当有惊喜!可以encore嘅!另外仲叫咗串烧盐烧牛舌,虽然望落去有好多黑椒同盐,但系食落唔会觉得好咸,牛舌本身亦相当出色,味道非常浓郁。唯一不足嘅可能系比较薄切,所以系送到嚟嘅时候如果唔快手啲食,就会好快冻晒!最后,我哋仲叫咗款牛肉炒北海道拉面。拉面嚟到时我哋先知原来系鐡板上嘅,不过系怕有少少热气之外,都无乜问题。拉面嘅份量比预期中为多,惹味得嚟又颇为香,牛肉嘅质地亦都唔错,唔会太老身。整个拉面可谓色香味俱全。是晚晚饭大体都为满意嘅,唯独店内嘅所有员工都好似啱啱瞓醒咁,无一个系好笑容啲嘅!