2020-12-24 3451 浏览
次次过嚟排队都要等好耐,每次至少等十张枱,今次终于唔洗排队啦!😀之前介绍过呢间烧味饭系唔错嘅,又平又抵食,估唔到入到嚟几乎每枱都有叫一碟烧味饭😮 可想而知呢度啲烧味几受欢迎!店员安排我哋坐卡位位置,都算阔落。枱同枱之间唔会相隔好近,亦有隔板隔住。❤️ 绿珠鲜虾肠总共有六嚿仔,肠粉size较短,方便一啖食哂。每一嚿肠粉都包住一个虾,啲虾都算新鲜同弹牙👌🏻 附上一碗豉油,可以自己控制分量。好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ 五香咸肉粽比想像中无咁差,味道ok,肉嘅分量偏少,食肥膏多过食肉。好食度:⭐️⭐️ (2/5)❤️ 蚝皇鲜竹卷每次饮茶必叫😙 鲜竹卷馅料好多好饱满,而且入面竟然有鱼肉,有别于平时食开嘅鲜竹卷😮好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ 煎粟米花姿饼花枝其实系乌贼科,又叫墨鱼,体积比鱿鱼细。好少见饮茶有花枝饼,所以贪新鲜试下🙊 味道似虾饼,质感紥实富弹性,肉质都算鲜甜。外层有两片云吞皮夹住,索哂啲油😬 食落都几油,食一嚿已经有啲腻。好食度:⭐️⭐️  (2/5)❤️ 碧绿带子菜苗饺带子粒都多,菜苗嫩,可惜水晶皮一夹就烂,无口感可言又无嚼劲,扣分!好食度:⭐️⭐️ (2/5)❤️ 瑶柱蛋白炒饭每次去饮

❤️ 绿珠鲜虾肠
绿珠鲜虾肠
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

❤️ 五香咸肉粽
五香咸肉粽
比想像中无咁差,味道ok,肉嘅分量偏少,食肥膏多过食肉。
好食度:⭐️⭐️ (2/5)

❤️ 蚝皇鲜竹卷
蚝皇鲜竹卷
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)

❤️ 煎粟米花姿饼
煎粟米花姿饼
好食度:⭐️⭐️  (2/5)

❤️ 碧绿带子菜苗饺
碧绿带子菜苗饺
好食度:⭐️⭐️ (2/5)

❤️ 瑶柱蛋白炒饭
瑶柱蛋白炒饭
每次去饮茶都会叫瑶柱蛋白炒饭,贪佢够饱肚,同埋可以试到一间酒楼嘅水准,一试便知龙与凤。我食过唔少好食嘅瑶柱蛋白炒饭,而今次呢间水平属于普普通通,饭炒得唔算干身,亦炒得唔够香,瑶柱味可以再浓啲。整体合格嘅💁🏻‍♀️
好食度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)

餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
比起点心我个人比较中意呢度嘅烧味饭,呢度嘅烧味饭喺区内算系唔错。我嚟呢度食点心都系纯粹过下口瘾,味道唔算出色,普普通通啦👀
午餐