2021-03-21 85 浏览
放工食饭揾个中间地点,今次就系尖沙咀🤗除夕之后都未食过拉面,呢几日都好想食碗拉面,就决定去试想试好耐(但都未的起心肝排队去试)嘅麻辣拉面响当当之鬼金棒。特制麻辣味噌拉面:味噌汤底汤底好浓郁,而选用嘅面系硬度适中,而且挂汤,感觉上汤底同面条好夹,另到拉面食既时候有一种挂汤既口感。另加豆芽菜,加埋面条同汤一齐食又爽又香。玉米笋麻辣味增拉面:玉米笋烧得好香,有火炙嘅香气同味道!叉烧: 呢度既叉烧比平时出边食开嘅做得好厚切,形状亦并非一般嘅卷叉烧,而做出嚟嘅质感又有少少似东坡肉,但其实系食紧叉烧朋友会好易有满足饱肚嘅感觉,叉烧亦做得好腍好入味!脂肪部份系完全入口即溶!拉面除咗葱花,都配有洋葱碎,我就好钟意,因为可以中和油腻感,始终拉面汤底好多时都好rich,加上拉面挂汤,都好容易食到「漏」😂拉面粗幼度来讲其实佢系偏粗,不过我系钟意嘅,因为口感会再丰富啲,以佢嘅面质都做到好好嘅挂汤效果☺️糖沁蛋:见到相都知做得非常唔错,不过基本上师傅又返正常功力,同埋用日本蛋都冇得输,蛋香系呃唔到人😬😬肉饭:唔多拉面店可以另外嗌一个肉饭,所以就叫咗,因为徐志摩胃口都几大,加面底不如加个饭仲好,结果除了可以enjo

放工食饭揾个中间地点,今次就系尖沙咀🤗

特制麻辣味噌拉面

特制麻辣味噌拉面:

玉米笋麻辣味噌拉面

玉米笋麻辣味增拉面:
玉米笋烧得好香,有火炙嘅香气同味道!

叉烧:

糖沁蛋

糖沁蛋:

肉饭:

唔多拉面店可以另外嗌一个肉饭,所以就叫咗,因为徐志摩胃口都几大,加面底不如加个饭仲好,结果除了可以enjoy 用同样叉烧整嘅肉饭,亦可以用饭捞拉面既汤,饭索晒啲汤,大满足🤎

试完之后觉得如果有一日想食麻辣,其实除咗米线,同埋四川菜,都可以有拉面呢个选择!哈哈!

2021-03-17
特制麻辣味噌拉面