2014-05-29
为左食,你可以去到几尽?话说,系好耐好耐以前,每日放学,我都会系牛下的食肆打趸,等爸妈收工回家。粥铺,何兴记,沙爹牛面,真知味卤水肠头,仲有佢。。。源发。源发,出名蝴蝶腩,即系唔咪牛,但系又好好味既猪肉。以前系源发的墙壁餐牌,你唔会见到有牛字。而家,以前佢只系卖粉面,而家有卖埋饭,唔知有无坚持唔卖牛呢~言归正传,我仍然坚持我的至爱-鱼饺河。先讲河粉,仍然是香滑可口,汤头唔淡,但系当然要加我的调味三宝:鱼露,醋,同辣椒油。比例,1:3:著量。鱼饺,应该系全港最好味既鱼饺,有五大只,皮薄馅靓。盛惠23蚊。唔记得讲,汤入面系有好多芽菜,perfect。佢地既唯一缺点,就系我既第一句。位置好远,好格涉。大热天时,我由公司行左两个字先去到,为左食,你可以去到几尽?讲个秘密俾你知,何兴记,牛下真滋味,源发,是同一家族出品。
讲个秘密俾你知,何兴记,牛下真滋味,源发,是同一家族出品。