2021-03-06
南港岛线各区是我比较少去嘅地方, 每次搭都系去海洋公园🙂今日坚系做完嘢途经筲箕湾大街, 正好提早食晚餐!Bowls Cafe 装修低调得嚟几有气氛, 冇浮夸嘅设计,反而有种怀旧典雅嘅感觉。晚餐选择很多,自由配搭, 单点餐牌选择也不少。餐汤: 磨菇忌廉汤好香好够滑, 蘑菇味浓郁, 配上焗得脆口嘅蒜蓉多士👍龙虾海鲜汤屋企人钟意食海鲜拣咗龙虾海鲜汤, 味道够鲜,天然虾壳虾膏嘅味道, 浓郁得来唔会过咸, 大大只带子鲜甜, 还有海虾 😍 十分满足。芝士烟肉焗美国石蚝酱汁唔会太多, 石蚝很肥美,芝士烟肉更是把味道提升~香草田螺焗薯蓉田螺肉 充满香草蒜蓉味,好惹味! 田螺肉 ,薯蓉比例啱啱好!👍烧大虾蕃茄海鲜意大利饭香气扑鼻, 虎虾略炸过, 大只厚肉好鲜味! Ritsotto 烟靭靭好有咬口, 鲜茄香味浓郁, 海鲜料丰富大虾,帆立贝,青口,鱿鱼, 鲜味精华全都渗入每一粒米饭~ 屋企人超赞!炭烧纽西兰草饲西冷扒 套餐$168喜欢吃烤得焦香嘅味道,八成熟啱啱好, 肉味浓但唔算多肉汁。 烧汁味道唔够浓郁, 意粉变得比较干身~ 烤蕃茄非常juicy, 西兰花爽甜多汁唔会干争争。苹果汁,橙汁$218羊架非常j
南港岛线各区是我比较少去嘅地方, 每次搭都系去海洋公园🙂
今日坚系做完嘢途经筲箕湾大街, 正好提早食晚餐!
晚餐选择很多,自由配搭, 单点餐牌选择也不少。
餐汤: 磨菇忌廉汤
好香好够滑, 蘑菇味浓郁, 配上焗得脆口嘅蒜蓉多士👍
龙虾海鲜汤
芝士烟肉焗美国石蚝
酱汁唔会太多, 石蚝很肥美,芝士烟肉更是把味道提升~
香草田螺焗薯蓉
烧大虾蕃茄海鲜意大利饭
炭烧纽西兰草饲西冷扒 套餐$168
苹果汁,橙汁
羊架非常juicy, 冇羊膻味, 但外皮烤煎得略有点㶶, 薯菜也是热辣辣好香口!
面包布甸雪糕 跟餐加$36
面包布甸仲系热辣辣, 充满牛奶香甜度适中, 让雪糕溶化掉下啱啱好, 面包布甸质感又唔会太湿或者太干👍
本想选择[朱古力心太软], 但原来要预订, 记得之前落order 喇~~
餐厅越坐越多人,看来很受街坊欢迎~