2024-02-12
原来隔离就系之前食过嘅星林居,竟然一直都唔知喺正隔离🤣 呢间真系可以讲系平民车仔面又得,富豪车仔面亦得😗 佢哋嘅汤底系无添加防腐剂,亦都有好丰富嘅材料熬制出嚟,系好新鲜嘅猪骨汤味😍 用心制作要加分🥰1️⃣ 秘制卤水杂拼面🍜最抢眼一定系兰王流心蛋,橙红色嘅中心就好似太阳咁靓😛 呢个面sᴇᴛ好咗8款嘅𩠌,包括猪耳、金钱肚、鸡肾、猪大肠… 每款都卤得好入味🤭 仲有件又大又厚肉嘅冬菇,咬落去多多汁😎~2️⃣ 瑶柱萝卜牛腩饭🐂虽然呢度主打都系面,但系身为淀粉质嘅好朋友梗系唔可以唔嗌饭啦🙏🏻 我嗌呢个饭系套餐嚟,可以跟饮品😛 入面有瑶柱、萝卜、牛腩、菜… 🥕萝卜好入味又好淋,牛腩嘅份量,超级多,加上有绿色嘅椰菜同红色嘅萝卜做杂菜,一啲都唔会寡🤭3️⃣ 金沙脆皮牛坑腩🐮呢个系第一次见,亦都系第一次食🤣金沙即系咸蛋黄,上枱热辣辣,牛坑腩周围都用俾咸蛋黄包围哂,外脆内软腍嘅牛坑腩认真ᴊᴇɴɢ😍 食唔停口咁济劲吸引😎4️⃣ 卤水拼盘🐖呢个真系唔话得🥹🥹呢个卤水拼盘咩都有啲,啱哂想食多几款嘅我😋底下嘅芽菜好入味,仲”嗦嗦声”🤣 加埋有自家制嘅秘制辣椒酱,将啲卤水蘸落去真系好好味😚5️⃣ 腐乳通菜🥬通菜绿油油,又好爽口,加埋咸香
1️⃣ 秘制卤水杂拼面🍜
2️⃣ 瑶柱萝卜牛腩饭🐂
3️⃣ 金沙脆皮牛坑腩🐮
呢个系第一次见,亦都系第一次食🤣
4️⃣ 卤水拼盘🐖
呢个真系唔话得🥹🥹
底下嘅芽菜好入味,仲”嗦嗦声”🤣
加埋有自家制嘅秘制辣椒酱,将啲卤水蘸落去真系好好味😚
5️⃣ 腐乳通菜🥬
通菜绿油油,又好爽口,加埋咸香味嘅腐乳实掂😏
6️⃣ 柠檬薏米水🍋
食完咁多嘢最啱就系饮返呢支健康工房嘅柠檬薏米水就够晒健康,解毒又去湿🙌🏻 仲可以拣要冻定系室温添😎