2024-11-01
上个星期,决定带我老婆去食点心。结婚前,我哋成日都会一齐去食点心享受,饮下茶,倾下计咁。因为我哋都好钟意食点心,但系结婚后,各自都喺为家庭忙里忙外,好少一齐出嚟放松食点心。啱啱好畀我识到呢间点心店,就带我老婆嚟呢度食点心。我哋点咗一道饭,入面有我老婆钟意嘅凤爪同我钟意嘅排骨。凤爪好嫩滑,排骨都好鲜美,呢两道多汁嘅食材配上香甜嘅饭,好好食!佢哋嘅虾肠好嫩滑,睇落好有食欲。外皮粘牙,入面嘅虾Q弹,一口咬落去,口感丰富,好正!后来我老婆仲点咗芝士嘅虾皮卷。外脆内嫩,加上芝士嘅味道,食唔腻。佢哋嘅虾料理都好唔错,每一样都好美味。包满满嘅蒸粉果都几唔错。入口柔软细腻,外皮唔会太硬,入面嘅馅料放得满满嘅,鲜嫩多汁。最后一道就系有住好可爱造型嘅咸水角,佢系鸡仔嘅形状。外酥内嫩,好美味。影相打卡都好好睇。全部都好唔错,好钟意呢度嘅点心,下次再嚟。