2017-11-25
今日有同学提议食南记,谂谂下,我真系好耐好耐无食了~ 一讲起南记,一定吾会忘记佢既招牌春卷😍 为左重拾南记既味道,拣左旺角呢间分店, 贪佢近学校,食完就番学!我order左佢既招牌牛腩小窝米线,酸辣汤底! 以𩠌既份量黎讲:2条春卷、牛腩就有4件,而且每一件都系中size,都ok既。而面既份量:我就岩岩好食晒,可能男仔就吾系好够啦! 汤底有酸菜、韮菜、芽菜、腐皮,足料👍🏻味道方面:我好中意佢个酸辣汤底,够清新,吾系味噌果种,淡淡既酸味,又有d辣,互不抢味,岩晒我呢d吾系好食得辣,但又想要辣味既人😝其次,d牛腩系偏瘦肉果种,岩晒d吾食肥肉既人。牛腩都几入味,咬左啖,再浸下汤底,食索埋汤底d味,仲正!✨到招牌春卷啦! 煎得岩岩好,够锅气,咬落去,够弹牙!😄 如果多一条就好了整体黎讲,我好满意呢碗✨招牌春卷牛腩面✨ 仲系以前既味道👍🏻
春卷牛腩面
我order左佢既招牌牛腩小窝米线,酸辣汤底!
味道方面: