2021-02-27 493 浏览
自从禁晚市堂食开始就已经好耐冇同中同聚会,终于可以约到一齐食晚饭。难得喺网上面揾到依间餐厅可以即日订位🥰餐厅位于铜锣湾地铁站C出口正对面,对于放工后约食饭嘅我哋好方便😎本身想试乌卒卒火山炒饭但系因为已经卖晒😞,所以试咗一旧云下的烧汁豚肉炒饭,饭嘅质地偏湿,没有镬气可言,唯一可取之处就系都揾到好多粒厚切豚肉同埋面头粒流心蛋黄😗另外我哋尝试了炸虾饼(三粒原味三粒泡菜味),泡菜味的虾饼略嫌咸少少;韩式鱼蛋炒年糕没有什么特别。值得一提的是本身饮品是为打卡而叫的饮品:焙茶和特浓朱古力雪山,令人有惊喜。咖啡加朱古力就饮得多,但原来焙茶和朱古力可以系咁夹,再加上奶盖😋😋  Yummy: 3.5/5Revisit: 3/5Price: $438

Yummy: 3.5/5
Revisit: 3/5