2019-02-19
有一排无食泰国菜,咁啱见到信用卡有优惠就同朋友两丁友嚟食食Thai Basil👯♀️由于我地都唔细食所以就叫左一份starter,两份main dish,一碗饭同一份甜品牛油果软壳蟹米纸卷半份($70)个卷就唔错既,米纸唔会太软腍腍软壳蟹亦炸得酥脆,个牛油果酱就麻麻地🙈🙈虾炒金边粉($116)Pad Thai 系我到访泰国餐厅必叫之菜,老实讲, Thai Basil 既 pad thai 同平时食个啲差唔多,唔系唔好食,不过唔系特别好食啰🤣🤣🤣烧鳕鱼红咖哩($208)相比之下,其实个烧鳕鱼红咖哩更有惊喜,鳕鱼烧得皮又香肉又嫩🐟🐟🐟如果个汁可以无咁辣就更好啦(虽然食辣野可以减肥🤔)Please note: 个咖哩本身无配饭所以要额外自己叫香芒黑糯米($64)Last but not least,主角登场啦,芒果糯米饭🥭🥭🥭卖相一流成个艺术品咁,但系芒果酸到一个点,破坏哂我对甜品期待既心情总括而言,我都系𨅬返去食啲平靓正泰国餐厅算数,bye🚶🏻♀️🚶🏻♀️🚶🏻♀️
牛油果软壳蟹米纸卷半份($70)
虾炒金边粉($116)
烧鳕鱼红咖哩($208)
Please note: 个咖哩本身无配饭所以要额外自己叫
香芒黑糯米($64)