2019-04-07 4395 浏览
差唔多两年冇食过,今个星期六特登入火炭重温,唔经唔觉已经食左有11年,由沙田商业中心开始光顾,到搬左去依家大排档果到另外个舖位,再到依家呢个位,除左地点变,跟住时间一齐变仲有价钱,原来已经贵左咁多啦,唯一冇变系味道依然保持住。中午12点半到达好少人得三四枱客,坐低即刻落单,我必食系猪扒,可以配沙律,白饭,菜饭或者意粉,叫左一碟蒜蓉汁猪扒白饭,一碟黑椒汁猪扒菜饭,好快就上碟,是日例汤系粟米雪耳猪骨汤,出去其他茶记食野送嘅例汤我一概唔会饮,最多只会食哂啲汤渣,不过呢到我每次都会汤同渣都清哂嘅,有冇味精我唔识分,但唔似出面果啲得个咸味啰,真系似汤味,到主菜猪扒啦,猪扒唔怕un,而且切左做细细件,我唔钟意一大块过好难搞,蒜蓉汁好浓,我觉得食完会口臭好耐~黑椒汁辣辣地好好送饭,今日美中不足系杯冻奶茶,好啖口唔多浓,失手左,不过都唔大影响嘅,下次有机会会再黎食呀
1952 浏览
2019-04-06