2024-08-30
呢晚友人知我钟意食新餐厅就会介绍我去,通常佢都系未食过就叫我去试😂 不过我又冇咩所谓嘅,呢晚就嚟咗乐富呢间新开嘅越南餐厅岘港骟牯牛三宝手工河一份有齐牛颈脊、牛坑腩同埋鲜牛丸三款配料,好适合三心两意嘅我🐮 店员先上咗一个冇汤嘅手工河粉,再为我地淋上热辣辣嘅牛骨汤🍜 手工河粉米味好香,又好滑身,”𠽌”一声,就将手工河粉吞咗落口🙈 个人最钟意牛坑腩,牛肉味重,又够软腍😆越式猪颈肉扎肉捞檬粉捞檬系越南菜出名嘅食物,檬粉、青瓜丝、红萝卜丝、酸酸辣辣嘅鱼露,真系好开胃同满足🤣 配菜方面有香茅猪颈肉同扎肉,香茅猪颈肉有口感,入面仲有啲肉汁🐷 酸辣青芒拌凤爪无骨凤爪份量都几多,侧边仲有青木瓜沙律🥗 沙律嘅酸辣味道几惹味,但我钟意重口味,所以如果凤爪再入味啲就好喇🙈脆炸香茅红糟肉红糟肉嘅层次分明,炸到好酥脆,连脂肪都系入口即溶🐷 瘦肉嘅部分都唔会太干,点埋鱼露食就更加解腻。岘港椰子咖啡只有冻嘅选择,卖相相当唔错,仲有棵小椰树做装饰🌴 椰子同咖啡好夹,比例都做得好好🥥 第一啖会饮到椰奶嘅味道,但会有个咖啡香嘅后劲☕️香茅青柠苏打未试过饮青柠梳打嘅香茅味道咁重,酸酸甜甜又有气,真系好fresh🍋 适合夏天饮用
岘港骟牯牛三宝手工河
越式猪颈肉扎肉捞檬粉
酸辣青芒拌凤爪
脆炸香茅红糟肉
岘港椰子咖啡
香茅青柠苏打
未试过饮青柠梳打嘅香茅味道咁重,酸酸甜甜又有气,真系好fresh🍋 适合夏天饮用😎
依加试业期间,指定时段可以用半价加配饮品呀,仲可以享受到多款越式美食,值得支持吓呢间香港小店啊💪🏻