2021-11-18 55 浏览
屋企附近早排开咗间餐厅,系食新加坡菜,睇过个餐牌都几吸引(卖相价钱都ok)。我最想食系佢个喇沙,但之前因为同老公亚女嚟食,佢地唔食辣,所以一直都无机会试,今次终于嚟食到啦😬❤️新加坡大虾喇沙 掺掺咩系掺掺?其实系油面+米粉,两种面加埋一齐食又几得意㖞,有三只大虾🦐、几粒鱼蛋、鱼片、半只鸡蛋🥚,仲有四季豆,材料好丰富,大虾都几爽口,不过我觉得最正系个豆卜,吸收晒喇沙嘅精华/味道,系有小小辣嘅,不过我都食到😙🧡新加坡咸蛋黄鱼皮每一块鱼皮都沾满咸蛋黄,而且劲松脆,食到停唔到口😜,大大碟,都算抵食。🤎热桔仔话梅水跟餐唔洗加钱💰就饮到呢个特饮,酸酸甜甜,好开胃,冻天几好嘅热饮选择😋整体来讲不错,环境整洁干净,职员👩🏻‍💼有礼,食物味道不错,而且食物份量、材料质素都值得再来食😉

❤️新加坡大虾喇沙 掺掺

🧡新加坡咸蛋黄鱼皮