2017-03-19
星期六去到上环唔知食乜,后尾念起想试呢间好耐,但平日只系开到7点半,放工赶唔切黎,今日终于可以试下。12点左右去到,好彩仲有位,仲要有只肥猫瞓咗喺其中一张櫈唔明餐牌点解只有英文,又第一次黎,所以最简单就系叫afternoon tea set,无错,个tea set中午已经有得食因为想试多款食物,叫侍应介绍,佢建议我地叫tea rice ,所以姑且试下身为绿茶迷叫咗两款绿茶饮品,Matcha Soul 同Matcha Genmaicha MaroneTea rice 身卖相唔错,有饭加壶汤,有啲似日本茶渍饭,埋有豆腐同菜,感觉好健康,捞埋个咸嘅茶酱同冬菜几好味,唔太滞个tea set 份量几大,因为有个雪糕,所以先食绿茶waffle、个waffle冇乜绿茶味,要加绿茶酱,个酱几浓,我钟意佢带少少苦。另外个雪芳蛋糕几松软啲咸点,例如绿茶芝士同呑拿鱼pizza都唔错,但个scone 差啲,太实,配另一款甜绿茶酱或士多啤梨酱食两款饮品都ok,同埋都有啲碎碎𡁻下,当中matcha soul 较甜绿茶迷可以一试
12点左右去到,好彩仲有位,仲要有只肥猫瞓咗喺其中一张櫈
绿茶迷可以一试