2015-02-03
今日要去尖沙咀邮局寄野,谂谂下不如去埋放牛牛,一路都好想试,但睇到好多openrice既comment都唔好,所以迟迟未试,因为真系好怕排队同员工态度唔好。结果......完全冇以上担心既野,首先我下午2点几去,人唔多,入到去(收银收埋左自己,所以以为冇人)整雪糕果位男店员有礼貌好笑容,收银位姐姐冇乜笑容,但未去到冇礼貌wo,其他客人问佢野佢都耐性回答。今日好彩,4款雪糕都有,不过第一次去,都唔知边款好味,朱古力(火牛牛)味好似最靓,不过朱古力雪糕冇乜兴趣;lavender(风牛牛)都靓,不过以前响XTC试过一次好似hand cream味,至此怕左,见到靓都咪搞😂;其实都想试栗米味(地牛牛)不过心目中最爱都系盐味雪糕(水牛牛),上面既泡泡糖好好味wo,薄薄一片,唔痴牙,墨汁酥饼,都入口松化,但食唔出墨汁之类既味,但就整到人地一口黑晒😂建议同唔系自己男朋友去既女仔就唔好拣黎食,另外仲有几粒蓝莓,至于主角盐味雪糕,第一啖真系成口盐,但食落又觉得ok wo,我同肥仔大人都食唔停口,应该都好味,唔系佢咁偏食既细路都唔会猛食😂食到个黑色雪糕筒已经好饱,又见普普通通,食多2啖就冇再食。见到好多人买
见到好多人买火牛牛,的确系靓,下次可以另加,总括黎讲都唔错😋下次试地牛牛先。